Najveći svjetski filmski festivali ujedinili su se u 10-dnevnom događaju. Saznajte o kojim festivalima je riječ i gdje ih možete pogledati online!

16

Od 29. svibnja do 7. lipnja na YouTube kanalu YouTube.com/WeAreOne pogledajte najveće svjetske festivale koji su se ujedinili u 10-dnevnom događaju na YouTubeu!Zajedno sa više od 20 svjetskih filmskih festivala, i Sarajevo Film Festival kreirao je poseban program.

Festival We Are One okupio je neke nekih od najusješnijih svjetskih umjetnika, naratora i selektora iz 35 zemalja u želji da se tokom pandemije COVID-19 ljubiteljima filma pruži zabavu i utjehu, a organizacijama koje se bore protiv ovog globalnog zdravstvenog izazova podršku. Svi programi su besplatni, a gledatelji će imati priliku da podrže napore na suzbijanju COVID-19 pandemije putem linka ili dugmeta za donacije na stranici svakog filma na YouTubeu.

Sarajevo Film Festival na We Are One:

Sarajevo Film Festival je izabrao da podrži organizaciju Doktori bez granica (Doctors Without Borders / Medicins Sans Frontieres). Svjetska premijera održala se 31. svibnja u 15 sati, a ovogodišnji program možete pogledati na ovoj poveznici

https://www.youtube.com/watch?v=7TTOD6JC5Og&feature=youtu.be
Mostovi Sarajeva / Bridges of Sarajevo

31/5/2020 // 15:30 // Online Premijera

(Francuska, Bosna i Hercegovina, Švicarska, Italija, Portugal, Njemačka, 114 min, 2014)

https://www.youtube.com/watch?v=fkhj5M6p6RI

SEE Factory Sarajevo mon amour

5/6/2020 // 15:00 // Posebna projekcija – premijera

(Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Slovenija, Sjeverna Makedonija, Francuska, 60 min, 2019)

https://www.youtube.com/watch?v=wGR-7ICiUKQ

Route – 3

6/6/2020 // 17:15 // Online Premijera

(Bosna i Hercegovina, Grčka, 13 min, 2019)

https://www.youtube.com/watch?v=DqpwNLUuPyU&feature=youtu.be

Opširnije o programu Sarajevo Film Festivala pronaći možete na ovom linku, a za kompletan program festivala posjetite www.weareoneglobalfestival.com.

Komentari