Najavljeno “Brdo kulture” s preko trideset kulturnih događanja!

510
brdo kulture

Na današnjoj konferencije za novinare vezanoj uz projekt „Brdo kulture“ predstavljena je nova ambiciozna kulturna inicijativa koja u gradu Rijeci ima za cilj oživjeti kulturnu scenu i pružiti velik broj kulturnih sadržaja građanima.

Riječ je o projektu koji su zajedno kreirali Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka kao organizator i još šest ustanova u kulturi grada Rijeke i Primorsko-goranske županije.

Na konferenciji su prisustvovali Sonja Šišić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu, Tamara Mataija, ravnateljica Pomorskog i povijesnog muzej Hrvatskog primorja Rijeka, Denis Nepokoj, autorica projekta i muzejska savjetnica, Darko Čargonja, ravnatelj Ustanove Ivan Matetić Ronjgov, Josipa Verbanac, muzejska pedagoginja Muzej grada Rijeke, Anita Hodak, viša kustosica pedagoginja Prirodoslovnog muzeja Rijeka, Katarina Mažuran, voditeljica programa razvoja publike u HNK Ivana pl. Zajca i Danijel Trinajstić, ravnatelj Glazbene škola I.M.R.

Kako je istaknuto, cilj projekta je baštinu učiniti dijelom svakodnevnog života naših sugrađana i obogatiti život grada kroz umjetnost, kulturu i zajedništvo. U nešto manje od mjesec dana građanima se nudi gotovo trideset različitih sadržaja. Bit će tu plesa, koncerata, kazališnih predstava i razgovora s glumcima, šetnja gradom, dječjih dramskih predstava i radionica i još mnogo toga što će pridonijeti oživljavanju baštine, a naše brdo na kojem je smještena palača Muzeja, pretvoriti u ishodišnu točku kulturnih izazova, susreta, stjecanja novih iskustava, učenja i zabave.

Prvi koraci “Brda kulture” počinju sutra, 5. listopada u 19 sati u Mramornoj dvorani Muzeja predstavljanjem projekta i otvorenjem izložbe „Glagoljica iskazana glinom“ u organizaciji Ustanove Ivan Matetić Ronjgov i nastup Združenog zbora Prve riječke hrvatske gimnazije i Gimnazije Andrije Mohorovičića pod vodstvom profesorice Helge Dukarić Dangubić.

Komentari