Najavljen Gala koncert Glazbena u Guveru uz poruku – Klasična glazba nije bauk

73

U perivoju Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka na konferenciji za medije najavljen je Gal koncert “Glazbena u Guveru- GUG” u organizaciji Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, u suradnji s Pomorskim i povijesnim muzejom Hrvatskog primorja Rijeka (projekt Brdo kulture,) uz potporu Primorsko goranske županije.

Program i sam koncert su najavili pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje mr.sc. Edita Stilin, ravnateljica Povijesnog i pomorskog muzeja Hrvatskog primorja Rijeka, Nikolina Radić- Štivić, ravnatelj glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova Rijeka, Danijel Trinajstić, voditeljica projekta Glazbena u Guveru, Slađana Čolović i suradnik na projektu Glazbena u Guveru, Davor Juretić.

“Primorsko-goranska županija je, osim srednje Glazbene škole Ivan Matetić Ronjgov Rijeka, osnivač i osnovnih glazbenih škola u Rijeci i Delnicama, Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i osam glazbenih odjela diljem županije. Slobodno možemo reći da smo doista županija koja voli i njeguje glazbeni izričaj. Vjerujem da će naši sugrađani uživati u izvrsnom koncertu, a koristim priliku i građanima Rijeke čestitati njihov dan, Dan sv. Vida”, izjavila je pročelnica Stilin.

Koncert Glazbena u Guveru

Glazbena škola Ivana Matetića Ronjgova Rijeka u suradnji sa PPMHPR u sklopu projekta Brdo kulture nakon stanke zbog koronavirusa ove se godine vraća na scenu Gala koncertom. Idejna začetnica i umjetnička voditeljica koncerta Glazbena u Guveru – GUG je profesorica Slađana Čolović. Nakon Večeri filmske glazbe koja je pred dvije godine popunila sva mjesta u perivoju Guvernerove palače, slijedi još jedna glazbom ispunjena večer – večer klasične glazbe.

Ovim koncertom želimo osvijestiti široj javnosti život mladih glazbenika i njihov put do izvrsnosti. Svaki glazbenik ulaže izuzetno puno vremena u svoj zanat kroz svakodnevni trening ovladavanja glazbalom/glasom te učeći glazbeno-stilska obilježja različitih epoha. Svojim izvedbama vode nas na čarobno putovanje i vjerodostojno prezentiraju glazbu onako kako je stvarana i zamišljena”, poručili su organizatori.

Koncert će se održati 21. lipnja 2022. godine u perivoju Guvernerove palače s početkom u 21 sat, a nastupit će vrhunski mladi glazbenici koji će se predstaviti kao solisti, članovi komornih sastava, članovi zbora te orkestra uz veliku pomoć svojih mentora. Ulaz se ne naplaćuje.

L.B.

Komentari