Nagrađivana “Posljednja Freudova seansa” dolazi u Hrvatski kulturni dom na Sušaku 27. listopada

219
posljednja freudova seansa

Predstava “Posljednja Freudova seansa” Kazališta Planet Art odigrat će se pred riječkom publikom u petak, 27. listopada u 20 sati u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku.

U ulozi Sigmunda Freuda bit će Marko Torjanac, dok će ulogu C. S. Lewisa igrati Franjo Dijak. Predstava “Posljednja Freudova seansa” nastala je u režiji Marka Torjanca.

Godina je 1939. Europa tone u kaos, a mi svjedočimo intrigantnom susretu oca psihoanalize, zakletog ateista Sigmunda Freuda i pisca Kronika iz Narnija C. S. Lewisa, gorljivog vjernika.

U neminovnom srazu dvaju svjetonazora ova dva velika uma, čije je mišljenje i djelovanje uvelike oblikovalo današnji svijet, sukobljavaju se oko pitanja Postoji li Bog?. 

Tijekom dinamične i gorljive potrage za smislom, imamo priliku zaviriti i u njihove osobne životne priče koje su ishodišta njihovih uvjerenja, ali i dvojbi.

Ova drama, bogata promišljanjima o čovjeku i njegovoj prirodi, postavlja nam kompleksna pitanja o našoj civilizaciji i u današnjem vremenu, ali i o vječnoj potrebi čovjeka da objasni svijet i pronađe smisao.

Posljednja Freudova seansa u produkciji Kazališta Planet Art doživjela je više od 100 izvedbi, a Marko Torjanac i Franjo Dijak su za uloge Freuda i Lewisa osvojili brojne nagrade.

Drama “Posljednja Freudova seansa” dobila je 2009. godine prestižnu njujoršku nagradu Off Broadway Alliance.

Komentari