Na Trsatskoj gradini zasjalo 12 kilometara lampica!

74
advent na gradini

Jučer je Trsatska gradina zasjala dosad neviđenim sjajem, a posjetitelji su pohrlili na Trsat kako bi svjedočili svečanom trenutku paljenja čak 12 kilometara lampica. Svi prisutni zajedno su odbrojavali sekunde do paljenja lampica, a Gradina je svojim šarmom opet ostavila bez daha! Početak Adventa na Gradini popraćen je veličanstvenim vatrometom, zbog čega se jučerašnje prizore s Trsata moglo vidjeti čak i u centru grada. Posebna atrakcija ovogodišnje božićne bajke – veliki poklon u tisućama lampica, bio je najpoželjnija kulisa za fotografiranje. Novi foto point u Miru junaka bio je jedan od posjećenijih punktova na Gradini, a posjetitelje su oduševile i unikatne božićne jaslice koje su se ovoga puta smjestile u spilju.

Gradina je jučer uoči paljenja lampica ugostila i brojne navijače koji su utakmicu odlučili pratiti na velikom platnu koje se vijorilo s Rimske kule. U odličnoj atmosferi posjetitelji su zdušno navijali za Vatrene, a svaki sljedeći gol bio je popraćen sve glasnijim navijanjem i sve boljim raspoloženjem.

Čini se kako su nakon dvije pandemijske godine posjetitelji s nestrpljenjem dočekali da se božićna čarolija vrati u punom obimu pa je Gradina bila premala za sve one koji su poželjeli uživati u prvoj adventskoj nedjelji.

Prekrasna kulisa koju krasi Votivna kruna, Trsatski zmaj i lampicama obgrljena Rimska kula ugostila je pet adventskih kućica s primamljivom gastro ponudom. Na meniju pomno promišljene adventske ponude, između ostalog, mogu se pronaći frankopanska kobasica koju nudi Vintage kućica, varijacije slasnih burgera brenda Foodiete neodoljivi vafli i fritule koje priprema Sweet House Di Mare. Zagrijati se možete uz kuhano vino ili tople koktele na dvije kućice – RiA i Winter Nights. U spilji je smješten Laurin kreativni kutak pa će posjetitelji s Gradine moći ponijeti i poneku uspomenu.

Advent na Gradini bit će otvoren svakog dana od 16:00 do 23:00 sata, a vikendom od 12:00 pa sve do iza ponoći. Organizatori su pripremili i bogat program, a već ove srijede, 30. studenog u 17:00 sati na Gradinu stiže Baka Mraz koja će se u Miru junaka družiti s najmlađima.

advent na gradini advent na gradini advent na gradini advent na gradini advent na gradini advent na gradini advent na gradini advent na gradini advent na gradini advent na gradini advent na gradini

Komentari