Na Dan muzeja u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti očekuju se zanimljive izložbe i radionice

24

Međunarodni dan muzeja obilježava se 18. svibnja. Muzej moderne i suvremene umjetnosti u Zagrebu tim je povodom pripremio bogat program.

Započet će vodstvom izložbom „120 umjetnina na drugom katu“, autorice Diane Zrilić, u Malom salonu, od 17:30. Posjetitelji će biti upoznati s dokumentarnom rekonstrukcijom prvog (stalnog) postava Muzeja moderne i suvremene umjetnosti, tada Galerije likovnih umjetnosti, koji je javnosti predstavljen 2. svibnja 1949. godine.

Posjetitelji će u subotu moći pogledati i U Muzeju moderne i  izložbu „Hrana za pogled“ koja se održava u sklopu 24. edukativne muzejske akcije (Pre)hrana u organizaciji Sekcije za muzejsku pedagogiju i kulturnu akciju Hrvatskog muzejskog društva. Izložba pokazuje na koji su način umjetnici posljednjih stotinjak godina prikazivali motive hrane i postavljenog stola. Vidjet će se radovi nastali u razdoblju od drugoga do sedmoga desetljeća 20. stoljeća. Autori izloženih radova su: Vladimira Becića, Vojtjeha Bratuše, Ivana Domca, Ljube Ivančića, Ante Kaštelančića, Otona Postružnika, Maksima Sedeja, Jakova Smokvine, Josipa Vanište i Antuna Žunića.

U sklopu izložbe „Hrana za pogled“ bit će organizirane i dvije
radionice: za polaznike programa LIADO / OŠ „Nikola Tesla“ od 10 do 13 sati te radionica za djecu od 6 do 11 godina, od 16 do 17:30 sati na kojoj će kreacije hrane nastajati od različitih recikliranih materijala.

U 19 sati MMSU-u će biti otvorena i samostalna izložba Ane Mušćet, kiparice i multimedijalne umjetnice te dobitnice Grand prixa na 25. slavonskom bijenalu. Ta jedinstvena instalacija inspirirana je petotomnim Krležinim romanom.

Komentari