Muzej grada Rijeke na Međunarodni dan starijih osoba poklanja umirovljenicima besplatno stručno vođenje trima izložbama!

99
Izvor: Muzej grada Rijeke

Muzej grada Rijeke uključuje se u obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba pa shodno tome, svim umirovljenicima 1. listopada, na njihov dan, poklanja besplatno stručno vođenje trima izložbama! Riječ je o izložbi „Harterom bez harte“, stalnom muzejskom postavu u Palači šećera te izložbi “Nepoznati Klimt”.

“Tko ne bi mislio na naše starije? Pa oni su naša budućnost. Nije šala, svi znamo da ćemo kad-tad njihovom stopama.

To je razlog više da Muzej grada na međunarodni Dan starijih osoba, u petak, 1. listopada, poklanja umirovljenicima besplatno stručno vođenje trima izložbama.
Riječ je o izložbi „Harterom bez harte“, posvećene riječkoj Tvornici papira, koju se može pogledati u zgradi „Kockici“, na Trgu Riccarda Zanelle 1/1. Druga izložba je stalni muzejski postav o gradskoj povijesti, koji se može vidjeti u Palači šećera, Krešimirova 28. Na istoj adresi je ujedno postavljena izložba „Nepoznati Klimt“, pa se tom prigodom može pogledati i nju. Početak stručnog vođenja na obje lokacije je toga dana u 12 sati.
Zbog ograničenog broja posjetitelja, obvezna je pravodobna prijava posjeta, na telefonski broj 051 351 092 (tajništvo Muzeja). Prijave se primaju do četvrtka, 30. rujna, ili do popunjenja mjesta, od 9 do 15 sati. Po svakom pozivu moguće je prijaviti sebe i još jednu osobu. U Palaču šećera primaju se dvije grupe po 20 osoba, a u „Kockicu“ jedna grupa po 20 osoba.
Drugo što valja učiniti prije ulaska na izložbe je kupovina ulaznice. Umirovljenička ulaznica za Palaču šećera košta 30 kuna, a za „Kockicu“ 10 kuna. Podsjećamo kako je cijena stručnog vođenja na hrvatskom jeziku 200 kuna i da upravo nju umirovljenici na Dan starijih osoba ne moraju platiti.
Eto, mudrima dovoljno. Tko prije do telefona, prije i do svoga mjesta na popisu onih koji ulaze!”, poručili su iz Muzeja grada Rijeke.
Snimka zaslona 2021-09-28 091419
Izvor: Screenshot Facebook

L.B.

Komentari