Motovun Film Festival: uz više od 100 filmova očekuje se i premijera dokumentarca o Idijotima

17

22. izdanje Motovun Film Festivala održava se od 23. do 27. srpnja. Bit će prikazano više od 100 filmova među kojima se ističe svjetska premijera dugometražnog dokumentarca „Tusta“ o preminulom frontmenu legendarnih KUD Idijota.

Dokumentarac je to o putu ljudi koji su punk stvarno živjeli i disali, o “ljudima iz podzemlja”,  glasu radničke Pule, glasu protiv rata, jedinim autentičnim jugoslavenskim Ramonesima. Kada su svi šutjeli – Tusta i KUD Idijoti su govorili, zbog toga su i bili proganjani, zanemareni, zabranjeni.

Tusta CB

Uz premijeru filma, u petak, 26. srpnja organizira se i Dan i noć Idijota, kada će se održati promocija knjige „Život s Idijotima“ Nenada Marjanovića, poznatog kao dr. Fric te koncert Saleta Verude s njegovim bandom Saša 21.

Petodnevni program Motovun Film Festivala trajat će doslovno neprekidno. Nakon cjelodnevnog prikazivanja filmova noću će publiku zabavljati razni glazbeni izvođači.

Već sada mogu reći da imamo neke vrlo kontroverzne naslove, a pripremamo i program „U ime naroda“ o fenomenu novog populizma, od Washingtona do Zagreba, gdje nam, osim filmova, dolaze neki vrlo zanimljivi govornici koji će dijeliti iskustva o svojim zemljama. -izjavio je direktor Motovun Film Festivala Igor Mirković.

Ulaznice će u prodaji biti od 3. lipnja, a motovunsko zagrijavanje počinje 11. lipnja u zagrebačkom Vintage Industrial Baru, kada će nastupiti po mnogima najbolji romski brass orkestar Fanfare Ciocarlia čija povezanost s Motovunom seže u daleku 2002. kada su održali svoj drugi nastup u Hrvatskoj i stekli veliku količinu obožavatelja.

Fanfare Ciocarlia

Komentari