Motovun Film Festival tijekom tri dana gostuje u Art-kinu Croatia

14

Filmom „Moj jutarnji smeh“ redatelja Marka Đorđevića u Art kinu je započeo gostujući program Motovun Film Festivala u Rijeci. Tijekom tri dana trajanja ovog gostujućeg programa, od 6. do 8. kolovoza, publika će u prostoru Ljetnog Art kina moći pogledati tri dugometražna i tri kratkometražna filma.

U klasičnoj festivalskoj maniri, publika je prvo pogledala kratkometražni film „Posjeta“ redatelja Đorđa Vojvodića, nakon čega i glavni film večeri, „Moj jutarnji smeh“. Film donosi priču o zakašnjelom odrastanju tridesetogodišnjeg Dejana koji je još uvijek djevac, a rješenju njegove situacije ne pridonosi i činjenica da još uvijek živi s roditeljima, ocem alkoholičarom i zaštitnički nastrojenom majkom. Kroz priču o Dejanu, Marko Đorđević priča priču o cijeloj jednoj generaciji koja je odgajana ‘pod staklenim zvonom’, koja je obilježena krizom odrastanja i nemogućnošću napuštanja roditeljskog doma, a koja konačno mora preuzeti odgovornost i suočiti se s vlastitim životom.

Drugog dana festivala, u petak, 7. kolovoza, publika će imati priliku pogledati kratkometražni film, francusku komediju „Ljetni post“, nakon čega će uslijediti dugometražna francusko-belgijska drama „Zaposlene djevojke“ koja prati život tri seksualne radnice koje svakodnevno odlaze iz Francuske u Belgiju kako bi pružanjem seksualnih usluga zaradile za život. Pritom se prati njihova svakodnevna borba za opstanak, borba za obitelj, kao i vlastito dostojanstvo.

Sve se projekcije održavaju u prostoru Ljetnog Art kina s početkom u 21 sat, a u slučaju lošeg vremena program će se preseliti u unutrašnju dvoranu.

Ulaznice za ostatak festivala mogu se rezervirati mailom na ulaznice@art-kino.org, a kupiti se mogu na blagajni kina svakog dana sat vremena prije početka projekcije kao i na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Izvor: Rijeka 2020

Komentari