Mjuzikl mijena stiže u Pulu i Zagreb

367

Nakon premijernih izvedbi u Rijeci, a potom u Krku, na otvorenju 60. krčkih Ljetnih priredbi, Putokazi će svoj autorski mjuzikl “Raskružje” prikazati istarskoj i zagrebačkoj publici. Publika i kritika dosad su za Raskružje imale samo riječi hvale, a produkcijski raskošan mjuzikl Istrani će moći pogledati 4. studenog na pozornici Istarskog narodnog kazališta, a Zagrepčani 21. veljače, 2017. u kazalištu Kerempuh.

Stvoren prema originalnom konceptu libretistice Irene Križ, te satkan od pjesama Putokaza s autorskih albuma (“Nova Zemlja”, “Mjesec”, “Androida” i “Porculan”), u novom glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka, „Raskružje“ donosi priču o ljubavi koja izlazi iz okvira, spretno isprepliće slavenski mit o Jarilu i Morani s onim grčkim o Perzefoni, suprotstavljajući pritom dva mitološka motiva o nastanku proljeća. Može li ljubav prevladati razlike i predrasude, što ih nameće pripadnost drugačijem podrijetlu, pitanje je koje dovodi do zanimljivog zapleta koji vrvi slavenskim vilama, bogovima i grčkim furijama, gdje glavni likovi Demetra i Perun, Morana i Jarilo, Janja i Gospodin Lijep i Mlad, putuju Raskružjem u vječnim ponavljanjima iščekujući ljubav!

raskruzje2

U zaista dojmljivoj izvedbi sudjeluje četrdeset sjajnih vokalista. Režiju potpisuju Lenka Udovički i Ivana Kalc, kostime Tajči Čekada, oblikovanje rasvjete, scene i videa Deni Šesnić i Martino Šesnić, dok ton oblikuje Goran Časni.

Upoznajte uzbudljivi svijet drevnih mitova u kojem ljubav i hrabrost nipošto nisu mit!

Komentari