Mjesec hrvatske knjige u Rijeci u društvu poznatih autora!

26
knjige

Od 15. listopada do 15. studenog održava se Mjesec hrvatske knjige koji će Gradska knjižnica Rijeka obilježiti bogatim programom.

Za svečano otvorenje pobrinut će se učenici Glazbene škole Ivana Matetića Ronjgova te
članovi čitateljskih klubova Gradske knjižnice Rijeka, koji će 15. listopada, u 18 sati, u Središnjem odjelu Filodrammatice dočekati posjetitelje na druženju uz, naravno,  knjige i glazbu. Članovi klubova čitavog će dana održavati performanse, poput već tradicionalnog čitanja u autobusima.

Čitav program Mjeseca hrvatske knjige moguće je pronaći na stranicama Gradske knjižnice Rijeka, a u nizu događanja, poput izložbi i jazz koncerata, posebno se ističu brojni susreti s poznatim hrvatskim autorima koji će predstavljati svoja djela te komunicirati s publikom.

U četvrtak, 17. listopada, u 18 sati, u Središnjem odjelu Filodrammatice gostuje Dinko Mihovilović, a posjetiteljima će biti predstavljena njegova knjiga Krletka od mora.

U utorak, 22. listopada,  u 18 sati u Središnji odjel stiže Diana Rosandić Živković koja predstavlja djelo Zidoder.

U četvrtak, 7. studenog, u 18 sati, Robert Međurečan predstavit će Krletku za glinenog goluba.

I Ogranak Trsat ugostiti će zvučna imena hrvatske književne scene.

U petak, 25. listopada, u 20 sati, ondje gostuje Slavenka Drakulić koja će predstaviti djelo Nevidljiva žena i druge priče.

U srijedu, 30. listopada, u 18 sati, na Trsat stiže poznati psihijatar i autor Robert Torre, a već iduću srijedu, 6. studenog u 18 sati Miro Gavran predstavlja svoju novu zbirku Priče o samoći.

U petak, 8. studenog, u 18 sati, pruža se prilika za druženje s još jednom autoricom, uvijek zanimljivom Vedranom Rudan, koja će predstaviti autobiografiju Ples oko Sunca.

Čast da zatvori brojna druženja s autorima u sklopu Mjeseca hrvatske knjige pripala je Nikoli Petkoviću koji će u petak, 15. studenog, u 18 sati, predstaviti roman Put u Gonars.

Svi su ljubitelji knjiga i rasprava i više nego dobrodošli, a kako je sve izgledalo moći ćete tijekom Mjeseca hrvatske knjige čitati i na našem portalu.

 

Komentari