Mjesec hrvatske knjige: Slavenka Drakulić u petak gostuje na Trsatu!

22
Facebook: Slavenka Drakulić

U sklopu Mjeseca hrvatske knjige u petak, 25. listopada, u 18 sati na Trsat stiže ugledna hrvatska književnica Slavenka Drakulić. U razgovoru koji će voditi urednik i izdavač Seid Serdarević, autorica će predstaviti svoju zbirku Nevidljiva žena i druge priče, objavljenu u izdanju Frakture.

Riječ je o zbirci od šesnaest priča u kojima Drakulić progovara o međuljudskim odnosima i osjećajima s naglaskom na temi starenja. Riječ je o temi koja je na neki način tabu čak i danas, kada volimo misliti da su gotovo svi tabui srušeni.

Slavenka Drakulić pita se postajemo li sa starošću nevidljivi, što se događa s našim tijelima, kako starost utječe na naš odnos prema drugima i na odnos drugih prema nama… Na iskren i bolan način autorica navodi čitatelja da zastane i razmisli o iskustvu pojedinaca čiji se život u starosti raspada time što postaju nevidljivi ne samo sustavu, već i vlastitoj obitelji i prijateljima.

Na ta i još neka pitanja književnica rođena u Rijeci potražit će odgovor u dijalogu s riječkom publikom. Svi su pozvani i dobrodošli da razgovor upotpune vlastitim pitanjima, promišljanjima i primjerom, te možda u ugodnom druženju načas učine starenje manjim tabuom.

 

Komentari