“Mići Princ” – U Dječjoj kući predstavljena audio knjiga i otvorena izložba sa stotinama izdanja knjiga i artefaktima Malog princa

100

Muzej djetinjstva PEEK&POKE 29. lipnja 2022. predstavio je audio knjigu “Mići Princ” na čakavskom narječju Hrvatskog primorja u umjetničkom kvartu Benčić, točnije u Dječjoj kući.

Adaptacija klasičnog štiva Mali princ predstavljena je prije godinu dana u zračnoj luci Grobnik. Sada, godinu dana kasnije, u sklopu programa Dječje kuće “Tobogan” i povodom rođendana autora Malog princa Antoinea St. Exuperyja, publici je predstavljeno CD izdanje Malog princa na čakavskom jeziku.

Zbirci od 440 svjetskih jezika i dijalekata prošlog se ljeta pridružio i “Mići Princ” na čakavskom narječju.

U siječnju je rad na zvučnoj knjizi započeo veliki tim suradnika: Ilinka Babić, Glorija Fabijanić Jelović, Irena Grdinić, Davina Ivašić, Ivana Marinčić. Iva Močibob, Tea Perinčić, Tea Rosić, Josip Fafanđel, Dino Marković, Zoran Prodanović Prlja, Vlado Simcich Vava (također autor glazbe i producent izdanja), Albert Sirotich, Dražen Turina Šajeta, te Melita i Svetozar Nilović. Za grafički dizajn zaslužan je Dobriša Radovanović iz Manufakture.

Mici-Princ-audio-book-051 Mici-Princ-audio-book-034 Mici-Princ-audio-book-056

Otvorena i izložba sa stotinama izdanja knjiga i artefaktima Malog princa

Osim predstavljanja zvučne knjige, u Dječjoj kući otvorena je i izložba sa stotinama izdanja knjiga i artefaktima vezanim uz Malog princa, koja će trajati do 29. rujna 2022. Ulaz je slobodan, a bit će organizirane prigodne radionice i tematske večeri. Izložba je ostvarena u suradnji sa zakladom Mali princ Jean-Marc Probst.

Projekt su podržali Grad Rijeka – Odjel za kulturu, Odjel za šport i tehničku kulturu, Primorsko-goranska županija, Kreativni odjel d.o.o., Kabinet 13 d.o.o. i Zaklada Mali princ Jean-Marc Probst iz Lausanne, Švicarska.

Mici-Princ-audio-book-064

Foto: Peek&Poke

Komentari