Mića Mikulna i ove godine u Kostreni donosi bogati program!

109
mića mikulina

Centar kulture Kostrena organizator je edukativnog i kreativnog programa Mića Mikulna, proizašlog iz tradicijske manifestacije kojom Kostrena obilježava blagdan sveca zaštitnika našeg mjesta. Mića Mikulna održat će se u subotu 3. prosinca u Narodnoj čitaonici u Kostreni Sv. Luciji, u vremenu od 13:30 do 20:00 sati.

Narodna čitaonica će na jedan dan postati poput pozornice kostrenskog Orašara u malom!

Kroz igru, glazbu, pokret i glumu, djeca će se moći prepustiti blagdanskoj čaroliji. Vrsni umjetnici, glumci, plesači, instrumentalisti te jedan dirigent, posvetit će svoje vrijeme mališanima i pružiti im uvid u čaroban svijet umjetnosti. Kroz zanimljive pričaonice i radionice, iskusit će radost kreativnog izražavanja i stvaranja. Cilj programa je kroz igru i zabavu prenijeti djeci i dio bogate kostrenske povijesti, kroz njima bliske i drage likove poput omiljenog sveca djece – sv. Nikole i približiti običaje poput sajanja, starog pomoračkog običaja međusobnog pomaganja u zajednici. Time ih se želi poticati da budu osjetljivi na potrebe drugih i daju svoj doprinos u prikupljanju pomoći potrebitima. Ovoga puta Kostrena „saja“ za riječku udrugu Srce iz Rijeke koja skrbi o osobama s intelektualnim teškoćama, a koja je u rujanskim poplavama ostala bez svojih prostora, jedinog utočišta za njihove brojne štićenike.

Miću Mikulnu će zaključit će besplatna projekcija animiranog filma „Grinch“, omiljenog božićnog klasika za cijelu obitelj, na novoj opremi, nabavljenoj sredstvima Ministarstva kulture. Centar kulture Kostrena je na natječaj Ministarstva kulture prijavio projekt Kino u Kostreni. Uspješnom prijavom osigurana su sredstva za novu vrijednu multimedijsku opremu koja će Narodnoj čitaonici, središtu kulturnog života Kostrene, otvoriti nove mogućnosti.

 

Program Miće Mikulne:

 

13:15 sati           Sv. Nikola i prijatelji dočekuju djecu, (Max teatar)

13:30 sati           Otvorenje godišnje izložbe Mićeg pinela

14:00 sati           Čarolija glazbala; glazbene radionice uz prezentaciju glazbala

15:15 sati           Sv. Nikola priča, (Max teatar)

15:30 sati           Maštom i igrom sajamo; radionica glume (Max teatar)

Božićni peštarol; radionica (Obrt Mjehurić O-o)

Dragi djedice; pričaonica i pisanje pisama

16:45 sati           Na vrhovima prstiju; nastup i plesna radionica, (OŠ za klasični balet i suvremeni ples)

Škrinjica dobrih želja; radionica (Obrt Mjehurić O-o)

Dragi djedice; pričaonica i pisanje pisama

18:00 sati           Sv. Nikola priča  (Max teatar)

18:30 sati           Grinch, animirani film, (Kino u Kostreni)

 

Ulaz na Miću Mikulnu je besplatan, a njezin program i projekciju filma podržala je INA, sponzor ovog projekta.

Radionice za djecu traju 45 do 60 minuta i namijenjene su uzrastu iznad 4 godine. Prijave za radionice mogu se izvršiti na licu mjesta ili unaprijed na mail mia.mohoric@ckk.hr ili borka.reljac@ckk.hr.

Sve informacije o Mićoj Mikulni mogu se pronaći na Facebook stranici Centra kulture Kostrena i portalu www.nasakostrena.hr.

L.B.

Komentari