Diana Haller nakon sjajne inozemne karijere postala počasna članica ansambla riječke Opere

41

Mezzosopranistica međunarodne karijere i s osvojenim brojnim nagradama Diana Haller postala je počasna članica ansambla riječke Opere. Diana je u HNK-u „Zajc“ prvi put nastupila na Gala koncertu 2015. godine.

diana haller gala koncert

Nakon toga nastupila je u ulozi Julija Cezara u Handelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu“, Gounodovom „Faustu“, recitalu „Španjolske strasti” te u ulozi Adalgise.

diana haller julije cezar

diana haller španjolske strasti

Diana se istaknula i na inozemnoj sceni. Od 2010. godine članica je Opere u Stuttgardu. Tamo je nastupila kao Angelina u Rossinijevoj operi „Pepeljuga“ i zbog te je uloge proglašena pjevačicom godine prema europskim i američkim kritičarima. U toj je operi nastupila i kao prva zamjena slavnoj Joyce DiDonato.

Nastupila je i na slavnoj pozornici milanske Scale u ulozi Altichiare u operi „Francesca da Rimini“. Diana je nizala uspjehe na zapadnoeuropskim opernim i koncertnim pozornicama te festivalima, kao što su Salzburger Festspiele, Operahaus Bonn, Semperoper Dresden, Concertgebouw Amsterdam, Opernhaus Zürich, Maggio Musicale Fiorentino, Firenze i dr.

Komentari