“Meandri” riječkih Putokaza dio službenog izbora LMVF 2022!

111

Legendarni riječki “Putokazi” u Palači šećerane 20. veljače 2021. godine, a potom i u pomno odabranim riječki kvartovima, predstavili su omnibus “Meandri” kako bi obilježili punih 37 godina kreativnog i predanog rada. Sada, “Meandri” su postali i dio službenog izbora London Music Video Festival, koji započinje 1. srpnja. Tako će “Meandri” 1. srpnja 2022. biti prikazani u globalnom online streamu, a vi ih možete pogledati na OVOJ POVEZNICI.

OmniBus Meandri

Omnibus Meandri vizualna je, filmska inačica Meandara, novog glazbenog albuma Putokaza. Poveznica je, naizgled, nepovezanih video uradaka. Tek naizgled, jer ih povezuje duboka unutarnja struktura koja tematizira Smrt, ne govoreći o njoj. Tako, tankoćutna lirika drži osnovu ovog filmskog istraživanja života kroz prolaznost i smrt, kojem se  Putokazi u svom eksperimentalnom glazbenom filmu okreću. Kao igrani film u formatu omnibusa ovaj originalni 40 minutni film, skup je različitih čitanja na opisanu temu, avangardne mlade autorice i redateljice Gee Rajić, koja se nije libila slijediti Putokaze i na ovom putovanju. Glazbeni video omnibus Meandri snimljen je na brojnim lokacijama Kvarnera, na Rječini, u Rijeci i Istri.

Poslovni klub PartneRi u sklopu 4. natječaja financijski su pomogli realizaciju projekta videoomnibusa „Meandri“ legendarnih Putokaza.

L.B.

Komentari