Riječ je o interaktivnoj svjetlosnoj instalaciji, jedinoj u svijetu čiji dizajn i konstrukciju prate 33 osvijetljena geometrijska objekta, “razbacanih” da tvore riječi LIGHT – DARK i pritom ukazuju na dvije potpuno različite perspektive. Njenu grandioznost ističu još i dimenzije od 3 metara visine i površine od 400m2.

Riječi LIGHT – DARK prate dvije točke gledišta i uočljive su na bočnim stranama instalacije dok njihova svjetlosna kombinacija ističe kvalitetan dojam unutar oslikanog okvira. Pored izazovnog dizajna i razbacanih objekata, instalacija je zamišljena kao ogledalo kaosa koji se u određenoj točki stajališta pretvara u harmoniju. Svijetlo ili mrak, dan ili noć, pravo ili pogrešno,…instalacija ukazuje na izbor i činjenicu da u životu uvijek postoji druga točka stajališta.

Ideju i koncept instalacije osmislio je Marko Bolković, a za put od provedbe ideje u djelo pobrinuli su se sami članovi Visualia Group – skupina umjetnika i entuzijasta koji su svo svoje znanje, moć, volju i slobodno vrijeme ulagali u učenje, testiranje, izradu, montažu te proces finalnog postavljanja i snimanja instalacije.

Zahvale idu: Igor Vasiljev, Zoran Liculu, Mia Petrić, Matija Hlatkij, Saša Idrizov, Petra  Pletikosa.

Također, hvala Vedranu Cateli,  pulskom voditelju trgovačkog centra koji je ustupio mjesto za snimanje promotivnog videa instalacije.

Marko Bolković pulski je umjetnik i svjetlosni dizajner te osnivač Udruge Sonitus koja promiče audio – vizualnu umjetnost i nove tehnologije. Idejni je začetnik i danas umjetnički direktor najvećeg festivala svijetla u Hrvatskoj – Visualia Festivala, koji ovog rujna slavi svoj peti jubilej održavanja.

Osim toga, Marko je voditelj kreativnog kolektiva Visualia Group, skupine entuzijasta s kojima zajedno istražuje i testira proizvode novih tehnologija te izrađuje svjetlosne i interaktivne instalacije.

Point of View je njihova najnovija kreacija i do sada najizazovnija ali svakako i najspektakularnija i bit će premijerno prezentirana od 21-23. rujna u Puli povodom petog izdanja Visualia Festivala.