Marin Blažević novi intendant HNK Ivana pl. Zajca Rijeka

Riječko Gradsko vijeće je na sjednici potvrdilo imenovanje Marina Blaževića na dužnost intendanta HNK Ivana pl. Zajca.

253

U četvrtak, 14. srpnja 2016. godine, riječko Gradsko vijeće je na sjednici potvrdilo imenovanje dosadašnjeg ravnatelja Opere Marina Blaževića na dužnost intendanta HNK Ivana pl. Zajca.

Blažević je do sada vršio dužnost intendanta riječkog Kazališta nakon Frljićevog razriješenja dužnosti na vlastiti zahtjev zbog angažmana u projektu Rijeka 2020, a na jučerašnjoj je sjednici potvrđeno njegovo imenovanje na dužnost intendanta, no to još mora potvrditi i ministar kulture.

Osim Blaževićevog mandata, produžen je i mandat Slavenu Tolju koji će ostati voditelj Muzeja moderne i suvremene umjetnosti u Rijeci.

Blaževića je podržalo tri člana vijeća, dok je jedan bio protiv, a jedan suzdržan. Očekivano, HDZ ne očekuje puno od novog intendanta budući da su upoznati s njegovim radom kao vršitelja dužnosti.

Prisjetimo se prošlogodišnjeg Blaževićevog i Frljićevog performansa „Otkaz Frljiću i Blaževiću“ kojim su šokirali ne samo Rijeku, već i cijelu Hrvatsku. Performans se sastojao od čitanja provokativnih i negativnih izjava na njihov račun, objavljenih na stranicama Facebooka. Sada nam ostaje samo vidjeti što je Marin Blažević pripremio za svoju mnogobrojnu publiku.

Komentari