Mani Gotovac ponovno u riječkom Kazalištu

247

Mani Gotovac, teatrologinja, kritičarka, dramaturginja, spisateljica i bivša intendantica, predstavit će svoj novi roman na kojem je radila četiri godine u HNK Ivana pl. Zajca. Riječko predstavljanje romana “Snebivaš me” bit će u kazališnom foyeru, u ponedjeljak 25. siječnja u 18 sati. Ulaz je slobodan.

Prvu fikcijsku prozu Mani Gotovac predstavit će književnica Željka Horvat Čeč, a sudjelovat će glumci Judita Franković, Robert Plemić i Jasmin Mekić uz glazbenu pratnju Petra Kovačića na violončelu.

Književnica Irena Matijašević za ovaj roman kaže kako sadrži naprecizniji opis modernog narcisa ili narcističkog poremećaja ličnosti poprimajući dimenzije psiho drame. Sveučilišna profesorica Vanda Babić poziva da se svatko pogleda u zrcalo korica romana koji razgolićuje, otvara, propituje, propuhuje i čisti. Snebivati se istodobno znači i pretjerano se, namješteno čuditi, iščuđavati i skandalizirati, ali i zadiviti pojavom.

Osim niza objavljenih eseja, kritika i teatroloških knjiga, Mani Gotovac je objavila i dva autobiografska hit romana Fališ mi 1 i Fališ mi 2.

Nakon predstavljanja knjige, ne propustite baletnu predstavu San ivanjske noći, koreografa i redatelja Lea Mujića s početkom u 19:30h.