Mala tura Velikih žena

170

22. godinu za redom obilježava se Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama (25.11.).

Udruga za zaštitu obitelji – Rijeka, U.Z.O.R. od svog osnutka organizira i provodi rad Skloništa i savjetovališta za žene i djecu žrtve obiteljskog nasilja te se sukladno tome aktivno uključuje u obilježavanje spomenutog dana smatrajući kako je odgovornost cijelog društva prema ženama koje su prekinule šutnju i progovorile o svojim iskustvima da ih se ne ostavi same te da prekinutu šutnju pretvori u društvenu i institucionalnu promjenu.

Ove godine, tjedan dana kasnije (zbog loše vremenske prognoze) – 2. prosinca, u 10 i 30 sati – organizirati će se ‘Mala tura Velikih žena’. Riječ je o vođenoj turi kroz Korzo koja obuhvaća 7 točaka u obliku 7 kartonskih ilustriranih ženskih likova od kojih svaki predstavlja jednu snažnu ženu koja je doživjela obiteljsko nasilje i uspjela izaći iz takve nasilne partnerske veze. Svaka od njih ima vam što reći. O sebi, o nama, o društvu u kojem živimo i načinima na koje našu zajednicu možemo učiniti netolerantnom na nasilje i sigurnijim za dostojanstven i slobodan život. Sve građane i građanke koje se žele informirati o obiteljskom nasilju, saznati kako ga prepoznati, što mogu učiniti ako ga dožive ili ako ga primijete u svom susjedstvu, kako se živi u sigurnoj kući – pozivamo da nam se pridruže u ovoj šetnji.

mala tura velikih žena

Predviđeno vrijeme trajanja je do sat vremena. početna točka ture je Jelačićev trg (kod fontane), a završna Jadranski trg (kod Erste banke).

Ovim putem molimo vas da obavijestite svoje slušatelje/gledatelje/čitatelje o ovom događaju i mogućnosti prijave na istu putem maila na uzor@udruga-uzor-rijeka.hr, putem našeg Facebook profila ili klikom na sljedeću poveznicu.

Komentari