Louvre ponovo otvoren za posjetitelje. Muzej broji gubitke od 40 milijuna eura!

11

Muzej Louvre jedan je od najvećih svjetskih muzeja. Nalazi se u središtu Pariza, na obali rijeke Seine, u zdanju nekadašnje kraljevske palače. S obzirom na cijelu korona krizu bio je zatvoren od 13. ožujka, a sada je napokon otvorio svoja vrata.

Ovaj muzej ujedno je i najposjećeniji muzej na svijetu, a kako je bio primoran biti zatvoren do nedavno, gubitci su strašni. Radi se o više od 40 milijuna eura!

Muzej je otvoren od prekjučer, ali naravno uz određena ograničenja zbog koronavirusa. Također, dijelovi kompleksa i dalje će biti zatvoreni za posjetioce.

Direktor muzeja Jean-Luc Martinez izjavio je sljedeće:

U najboljem slučaju ćemo imati 20 do 30 posto posjetitelja od broja koji smo zabilježili prošlo ljeto – to je nekih 4.000 do 10.000 dnevno“                                                                                                                                                   .
Posjetitelji moraju nositi maske te u muzeju neće biti “zalogajčića” kao inače. Neće biti moguće ni ostaviti garderobu pri ulasku, piše France 24.

Postoje označeni putevi kuda se turisti trebaju kretati, kao i položaj ispred Mona Lise gdje se turisti mogu fotografiratii- sve s ciljem osiguranja fizičke distance.

kolumna-mona-lisa

Za vrijeme izolacije Louvre je pojačao svoje djelovanje na društvenim mrežama, a postao je i najgledaniji muzej na svijetu na Instragramu, sa više od četiri miliona pratitelja.

Komentari