Ljetno Art-kino ima svog kino kustosa – novinara Branka Mijića!

43

Prvo ljetno izdanje programa Kino kustos održava se u utorak, 18. lipnja, a ulogu kustosa ovog mjeseca preuzima poznati novinar Branko Mijić koji je za publiku Art-kina odabrao horor film Nosferatu, fantom noći Wernera Herzoga. Projekcija se održava, kako i priliči filmu, pod okriljem noći – u Ljetnom Art-kinu (dvorište Kapucinskog samostana) s početkom u 21:30 sati.

Jedna od neobičnijih verzija o slavnom rumunjskom grofu-vampiru, kultnom književnom i filmskom liku, prikazuje neobičnu grofovu osobnost opterećenu strahom strahom od nestarenja i neumiranja te opsjednutosti ljepotom žene koju ne može imati. U glavnim su ulogama vrsni europski glumci: Klaus Kinski, Isabelle Adjani, Bruno Ganz te poznati slikar i pisac Roland Topor.

Kino kustos je program Art-kina u sklopu kojeg osoba iz javnog života preuzima ulogu kustosa filmskog programa i široj javnosti predstavlja film kojeg osobno smatra iznimno značajnim ili važnim za gledanje. Ideja inspiraciju crpi iz vječitih top-lista – nabrajanja najboljih filmova svih vremena, kao i zadiranja u kućnu filmsku zbirku kustosa. Odabrani film ne mora nužno biti i omiljen film kustosa, ali definitivno mora biti film kojeg bi sa sobom ponio na pusti otok ili za kojeg smatra da vrijedi tako da ga svi trebaju pogledati bar jedanput. To je djelo kojim kustos, kao istraživač i čuvar filmske baštine, u datom trenutku želi njegovim izlaganjem iz publike izmamiti određene osjećaje i promišljanja.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana od 16:00 do 20:30 sati ili na internetskoj stranici ulaznice.hr. Do dvorišta Kapucinskog samostana dolazi se kroz Art-kino. U slučaju lošeg vremena (kiša, vjetar) projekcija će se održati u velikoj dvorani Art-kina.

Komentari