Ljetna priča iz Benčića: preko 100 susreta, radionica, predstavi, projekcija, izložbi…

58
GKR_ljetna_prica

Ovo je ljeto po mnogočemu posebno – prvo je koje u “Benčiću” nije gradilište s dizalicama, prvo s novom dinamičnom knjižnicom i prvo kojeg će niz riječkih ustanova, kreativaca, znalaca (…) od 17. lipnja pa do kraja srpnja gotovo svaki dan ugrađivati neku novu kreativnu ili pametnu nit u taj jedinstveni kvart. Koji neki počinju zvati i parkom što nam je posebno drago, poručili su iz Gradske knjižnice Rijeka.

Ono na što kroz “Ljetnu priču iz Benčića” kao posebnost skrećemo pažnju različiti su radionički susreti za sve generacije – bit će tu obnove stolica, sadnje povrća, slikanja, rezanja, blentaovosti i ozbiljnosti…dakle svega onoga što čini zdraviju svakodnevicu.

Eksperimentirat ćemo i s formom autorskih susreta u jutarnjim satima na neobičnim mjestima našeg bloka, slušati zanimljiva predavanja o znanstvenim temama i povijesti Rijeke, šetati kvartom kroz neuobičajene tematske okvire i upoznavati naš grad. Bit će tu i ležernijih momenata uz filmove, glazbu, kvizove, igru….

Dio “Ljetne priče iz Benčića” su i festivalski koncepti poput već dobro etabliranog Tobogana, najvećeg dječjeg kreativnog druženja u našoj regiji od 26. 6. do 6. 7. čiji program će biti objavljen u tjednu 10. lipnja.

Ljetnu priču iz Benčića” organiziraju Gradska knjižnica Rijeka, Muzej moderne i suvremene umjetnosti, Gradsko kazalište lutaka Rijeka, Art-kino i Muzej grada Rijeke uz potporu Grada Rijeke te cijelog niza suradnika i partnera.

Ono što je možda najvažnije – i kroz ljetne dane možete na dnevnoj osnovi provesti ugodno vrijeme u novoobnovljenim zgradama – šetnjom kroz prekrasan postav Palače Šećerane, na igri ili kavi u Dječjoj kući, Dječjem odjelu Stribor s akcijom “najčitatelja”, lutanjem između tisuća polica Gradske knjižnice Rijeka u kojoj od 26. 6. pa kroz ljetne mjesece možete posuditi i 5 knjiga odjednom, a Knjižnica će organizirati i posebne čitateljske izazove poput ljetnog čitateljskog maratona koji će nagrađivati pažljive korisnike American Cornera Rijeka.

Detaljan program dostupan je na gkr.

Komentari