Kvarat do kvarta – niz događanja i ovog vikenda u Vodovodnoj i Kružnoj ulici

44

Udruga Urbani separe i ovog vikenda, u sklopu događanja “Kvarat do kvarta”, poziva na nekoliko interaktivnih radionica, akcija i programa, u riječkoj Vodovodnoj i Kružnoj ulici.

U subotu 25.6. od 16 sati održat će se zajednička akcija sadnje i uređenja, Sadimo Vodovodnu, kod kućnog broja 37. Čistit će se, saditi, izrađivati namještaj i žardinjere, slušati dobru muziku. U 21 sat bit će prikazan i dokumentarni film “Polazište za čekanje” redateljice Maše Drndić, u suradnji s Udrugom LFF i programom Slučajno kino.

Nedjeljne aktivnosti održavat će se u Kružnoj ulici koju će se zajednički oslikavati tijekom cijelog dana. Posjetitelji se oslikavanju ulice mogu pridružiti u bilo kojem trenutku, osim u pauzi između 13 i 15 sati. Organizatori će osigurati potrebne materijale, a glazbu će puštati Radio Roža.

U nedjelju, od 16 do 20 sati u Kružnoj će se ulici održati i buvljak odjeće, obuće, knjiga i nakita, pod nazivom Finders Keepers.

Također, u 21 sat u Kružnoj počinje i tzv. Drive in kino za bicikle i ljude, nakon što završi Biciklistička kritična masa koja u 19 sati kreće s “Konta”.

U slučaju kiše, program se odgađa.

Cjelogodišnji program razvoja organizacije, udruge Urbani separe, podržavaju Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.

L.B.

Komentari