Kulturni turizam cvjeta u Rijeci, u HNK „Zajc“ najesen pristiže 3000 stranih posjetitelja

34

Hrvatsko narodno kazalište „Zajc“ u Rijeci već petu godinu surađuje s turističkim agencijama RB travel i Wolff Ost Reisen. Zahvaljujući toj suradnji u Kazalište dolazi najveći broj stranih turista ikad zabilježen na Kvarneru. Najesen se očekuje oko 3000 njemačkih turista.

Osim njemačkih posjetitelja, u Kazalište dolaze i oni iz Trsta, Austrije, Beča, Ljubljane, Kopra te iz Bihaća, a i Zagreba.  HNK „Zajc“ sudjeluje i u razmjeni gledatelja sa Slovenskim mladinskim gledališčem iz Ljubljane i Slovenskim stalnim gledališčem u Trstu.

Suradnju su na konferenciji za medije predstavili intendant HNK-a Ivana pl. Zajca Marin Blažević i predstavnici turističkih agencija i zajednica. Njemački turisti pokazali su zadovoljstvo posjetima riječkom HNK-u, istaknula je Mirjana Rahelić iz RB travela, a Sabine Heller iz turističke agencije Wolff Ost Reisen potvrdila: „Naši gosti, koji u sklopu Kulturnog kaleidoskopa posjećuju, primjerice, prašku Operu, rado se vraćaju u Rijeku. Zahvaljujući otvorenosti i fleksibilnosti uprave riječkog Kazališta te pravodobnom planiranju, tu smo suradnju vremenom učvrstili i obogatili, a broj gostiju se stalno povećava”.

hnk zajc suradnja

Hrvatsko narodno kazalište u Rijeci tako je pokrenulo kulturni turizam, koji pridonosi razvoju cjelokupnog turizma Rijeke, zadovoljno je konstatirao Direktor Turističke zajednice grada Rijeke Petar Škarpa.

Riječko Kazalište popularno je odredište gostiju, no i ansambli Kazališta često gostuju u drugim gradovima. U pulskoj Areni nastupit će u sklopu Ljetne klasike 2019, gdje će drugu godinu zaredom izvoditi Aidu s Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi, operu koja se prošle godine pokazala kao veliki hit. Još će izvesti i simfonijsko djelo Deveta Beethovenova simfonija pod dirigentskim vodstvom šefa dirigenta Yordana Kamdzhalova te novu operu Carmen s Ivanom Srbljan u glavnoj ulozi.

hnk zajc i turističke agencije

 

Komentari