Kultni Monty Python: Smisao života u Art-kinu: riječkim studentima ulaz slobodan

202

U sklopu programa Kultno kino koji na veliko platno Art-kina donosi antologijska djela sedme umjetnosti, u nedjelju, 28. studenog u 20:15 sati na repertoaru je kultna komedija Monty Python: Smisao života (1983.) u režiji Terryja Jonesa i Terryja Gilliama.

Nakon blasfemičnog tretmana smisla religije u Brianovom životu, popularni su se Pythonovci uhvatili ultimativnog izazova tumačenja postojanja i temeljito pripremili u Smislu života čovječanstvu objasniti što je i kakva je ta pojavnost zvana život.

MontyPythonsMeaningOfLife21

Ovo je treći i posljednji igrani film glasovite britanske crnohumorne skupine (prva dva su Monty Python i Sveti gral (1975.) te Brianov život (1979.) koja se proslavila svojim televizijskim Letećim cirkusom Montyja Pythona emitiranim sedamdesetih na BBC-ju. Za prepoznatljivo pomaknut i uvrnut montipajtonovski način, s naglaskom na apsurdnom, grubom i u krajnjoj liniji intelektualnom humoru, zaslužni su Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones i Michael Palin.

MontyPythonsMeaningOfLife15

U suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Rijeci za studentice i studente riječkog sveučilišta osiguran je slobodan ulaz na projekciju filma, uz predočenje x-ice na blagajni Art-kina. Zbog ograničenog broja dostupnih mjesta preporučuje se rezervacija putem e-pošte: ulaznice@art-kino.org ili ranije preuzimanje ulaznica na blagajni Art-kina koja se otvara sat vremena prije početka prve projekcije u danu.

MontyPythonsMeaningOfLife12

Program se provodi u skladu sa svim važećim epidemiološkim mjerama te je za ulazak u prostore Art-kina neophodna COVID potvrda.

Ulaznice se mogu rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina svakoga dana sat vremena prije početka prve projekcije ili na internetskoj stranici ulaznice.hr.

Više na https://www.art-kino.org/hr/

L.B.

Komentari