Kreće emitiranje serijala “Rijeka – arhitektura i grad” – Prva epizoda posvećena je Guvernerovoj palači

736

Rijeka već godinu dana nosi titulu Europske prijestolnice kulture. Sada, Hrvatska televizija kreće s prikazivanjem serijala od 5 nastavaka pod nazivom „Rijeka – arhitektura i grad“ gdje će se govoriti o kapitalnim građevinama grada Rijeke poput Guvernerove palače, Teatra Fenice, Riječkog i Sušačkog nebodera, kompleksa stambenih nebodera na Podmurvicama te Muzeja moderne i suvremene umjetnosti. Naime, poznato je da arhitekturu Rijeke danas čine ostvarenja mađarskih, austrijskih, talijanskih i hrvatskih arhitekata.

Prva epizoda bit će posvećena historicističkoj Guvernerovoj palači koju je izgradio mađarski arhitekt Alajos Hauszmann krajem 19. stoljeća, a emitirat će se u petak, 29. siječnja na Drugom programu Hrvatske televizije u 18:15 sati. U prvoj epizodi gostovat će Daina Glavočić, Tamara Mataija i Boris Dundović, koji će govoriti o ovom reprezentativnom zdanju, simbolu ugarske moći, radnom i stambenom prostoru guvernera te građevini u koju se danas smjestio Pomorski i povijesni muzej Hrvatskog primorja Rijeka.

Urednica i redateljica serijala je Ana Marija Habjan, scenaristice su Tamara Bjažić Karin i Ana Marija Habjan, snimatelj Siniša Galar, montažeri Bogdan Tankosić, Damir Čučić, Jan Kožić, dok je producent Tihomir Štivičić.

Komentari