Komedija “Duhi” u Čavle dovodi Battifiacu i ekipu koja će vas nasmijati do suza

91
duhi

Veseli i raspjevani “Duhi”, hit komedija Dramskog ansambla Kastafskega kulturnega leta u nedjelju, 26.11. od 19:00 sati, stižu u Dom kulture Čavle.

Mario Lipovšek Battifiaca u predstavi Duhi igra starog mladića Celestina zaljubljenog u mladu Mare. Tu je još niz živopisnih likova koji će vas u novoj hit komediji nasmijati do suza.

Bit će tu mnogo svađe, vike, podvala, pjesme i noćnih duhova, no sve će završiti u vedrom i pomalo sjetnom tonu

Komedija Duhi jedno je od najpoznatijih čakavskih djela Drage Gervaisa i donosi vjeran prikaz života i mentaliteta ljudi koji su nekoć naseljavali naš kraj te nostalgičnu atmosferu nekih minulih vremena.

”Gervais je zapravo pisac koji je najbolje opisao ovaj kraj i mentalitet ovog kraja… U “Duhima” je prikazao bit i srž mentaliteta ovih ljudi, matrijarhat, te aktivne žene i pasivne muškarce, i to se vidi kroz igru Celestina i Karmele,” rekao je Mario Lipovšek Battifiaca o predstavi.

duhi

”Uzeli smo integralni tekst koji nismo dirali. Ovo je jedna “flah predstava” u smislu da pokazujemo pravu “žerveovsku emociju” koja je u predstavi i u tekstu”, istaknuo je redatelj Serđo Dlačić.

Predstava je premijerno izvedena na otvaranju Kastafskega kulturnog leta

Iako je bila predviđena samo jedna predstava, zbog interesa publike održane su čak tri rasprodane reprize. Potom je uslijedila pauza, a uskoro će brojna glumačka ekipa, na oduševljenje publike, zauzeti pozornicu u Domu kulture Čavle.

Igraju: Mario Lipovšek Battifiaca, Jasna Kinkela, Meri Cech, Silvia Zoretić, Zoran Ravnić, Zoran Kinkela, Andy Cech, Zlatko Vičić, Andrija Frlan, Saša Matovina, Tajana Dukić, Mirna Rubeša, Linda Lenac, Maja Stepančić i Natali Vičić te članice i članovi Ženske i Muške klape Kastav.

duhi

Redatelj: Serđo Dlačić

Asistentica redatelja: Klara Peranić

Scenograf: Saša Jantolek

Nabavite svoju ulaznicu na vrijeme na mojekarte.hr te u Caffe baru CENTAR u sklopu Doma kulture Čavle.

Komentari