Knjiga svima 2024: Počeci stvaranja inkluzivnog huba Gradske knjižnice Rijeka, stvaranje audio knjige, podcasta, snimanja i editiranja

105
knjige

Nakon prve edicije projekta Knjiga svima u kojoj smo obilježili godinu čitanja izdavanjem inkluzivnih knjiga za djecu te druge edicije u kojoj su Filmaktiv, GKRi i Art-kino učili kako nastaju inkluzivne knjige, stigli smo do treće edicije projekta u kojoj će mlada ekipa zasukati rukave.

Originalna postava projekta Knjiga svima u sastavu: Udruga Portić, Udruga gluhih i nagluhih PGŽ, Udruga slijepih PGŽ, Gradska knjižnica Rijeka, Filmaktiv i Hej! pokreću praktičnu edukaciju za izradu audioknjiga.

U epicentru dobrih knjiga, novootvorenoj Gradskoj knjižnici Rijeka, gradi se mali centar za izradu audioknjiga za zajednicu, a prvi korak je — edukacija.

Kroz 5 susreta u GKRi, polaznici i polaznice radionica bit će upoznati s temama inkluzije, posebnice inkluzivnim kulturnim praksama i potrebama slijepih osoba pri konzumiranju knjiga te će zasukati rukave i uz našeg resident edukatora za snimanje i montažu, profesora Matije Rubinića naučiti kako samostalno napraviti audioknjige. No, nećemo samo učiti već ćemo i izraditi pravu pravcatu audioknjigu — Mirovanje Dunje Matić Benčić.

Raspored:

 

  1. 3.2024. Što je sve potrebno jednoj knjizi da bude inkluzivna? A što jednoj knjižnici?, prikaz Knjiga svima projekta i razgovori o inkluzivnoj budućnosti

 

  1. 3.2024. Kako čitaju slijepe osobe? Edukacija o pravilima audio snimanja pod vodstvom Emila Mandarića.

 

  1. 3. Zvučnik praksa: Audio snimanje i montaža

 

Sve se radionice održavaju u GKRi, s početkom u 17:00, a namijenjene su ekipi mladih godina, a ako ne godina onda duha.

Prijave se primaju putem Google obrasca ovdje.

Program se odvija uz potporu Ministarstva kulture i medije kroz programe javnih potreba u kulturi, a partnerski ga provode Gradska knjižnica Rijeka, Filmaktiv i Hej!.

 

Komentari