Knjiga narodu: Smijeh slobode

Ovaj četvrtak u foyeru HNK Ivana pl. Zajca predstavit će se drugo dopunjeno izdanje knjige Borisa Pavelića o kultnom Feral Tribuneu.

357

“Smijeh slobode – uvod u Feral Tribune” je 700-stranična i bogato ilustrirana epopeja o 25 godina kultnog političko-satiričkog lista Feral Tribune. Autor Boris Pavelić, novinar Novog lista, podrobno opisuje fenomen Feral Tribunea od dana nastanka davne 1983. kao humorističkog podlistka Nedjeljne Dalmacije pa sve do gašenja samostalnog tjednika 2008. godine te objašnjava važnost Feral Tribunea za vrijeme u kojem je izlazio, kao i za današnjicu.

Zbog presjeka svih važnih događaja u 25-godišnjem razdoblju knjiga prerasta u malu ali impresivnu “feralovsku” povijest Hrvatske.

Drugo dopunjeno izdanje u izdanju naklade Adamić ovaj četvrtak 14. svibnja u foyeru HNK Ivana pl. Zajca predstavit će pored samog autora Borisa Pavelića i Dragan Ogurlić te članovi Studija Viva Ludež Viktor Ivančić, Predrag Lucić i Boris Dežulović. Moderator je Branko Mijić, početak u 18h, a ulaz je slobodan.