Klapa Kastav nastupa na jednom od najvećih zborskih festivala na svijetu

15

Na jednom od najvećih svjetskih zborskih festivala i natjecanja namijenjenih muškim zborovima i ansamblima, 9. Cornwall International Male Choral Festivalu u Velikoj Britaniji, koji se održava od 1. do 6. svibnja ove godine sudjelovat će i muška klapa Kastav.

Poziv za sudjelovanje klapa Kastav je zaprimila od umjetničkog direktora Ffestivala Garetha Churchera. Na Festivalu će nastupiti preko 2 000 pjevača i 59 zborova iz Austrije, Finske, Južnoafričke Republike, Kanade, Litve, Nizozemske, Rusije, Velike Britanije, pa i Hrvatske, čiji će jedini predstavnik biti klapa Kastav.

Nastupajući prvi put na britanskom Festivalu, Klapa će nastupiti u kategoriji Komorni zborovi u Katedrali u Truru. Izvodit će Ave Mariju u verziji Ivana pl. Zajca, Oče naš Ljuba Stipišića, Linđo Vladimira Berdovića i U boj, u boj! iz opere Nikola Šubić Zrinski. Tako će predstaviti hrvatsku kulturnu i glazbenu baštinu. Klapa će održati i dva cjelovečernja koncerta te nastupiti u koncertnoj matineji u amfiteatru Minack Theatre.

Prisustvovanje i sudjelovanje Festivalu muških zborova klapi Kastav financijski su pripomogli Grad Kastav, Primorsko-goranska županija i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.

Komentari