Kazališni hit “Ljubavna pisma” za koje se traži karta više 24.2. dolazi u HKD

152
ljubavna pisma

Kazališni hit „Ljubavna pisma“ najizvođenija je predstava u Hrvatskoj u posljednjih godinu dana, a u subotu 24. 2. u 20 sati dolazi u HKD na Sušaku. Početkom veljače ovaj je kazališni klasik u Lisinskom obilježio 50. izvedbu do koje je došao u godinu dana izvođenja što je prava rijetkost.

Riječ je o melodrami s puno humora koja je već 50 godina ne silazi sa svjetskih pozornica, a u glavnim ulogama okušala su se brojna glumačka imena poput Elizabeth Taylor, Jamed earl Jonesa, Kathleen Turner, Williama Hurta, Mela Gibsona, Gerard Depardieua, Anuk Aimee i brojnih drugih.

U hrvatskoj postavi glavne uloge tumače Slavica Knežević i Marko Torjanac koji potpisuju i režiju i adaptaciju ovog djela, a njihova je izvedba i od publike i od kritike doživjela nepodijeljeno oduševljenje. Njihove je uloge kritika ocijenila kao „maestralne glumačke interpretacije u predstavi koju treba vidjeti“.

U predstavi pratimo ljubavnu priču Melisse i Andrewa tijekom 50 godina, od djetinjstva kada dopisivanje započinju slanjem poruka u školi za vrijeme nastave što se nastavlja cjeloživotnim razmjenjivanjem pisama.

Kamo ih vodi slučajan susret nakon mnogo godina? Je li moguć popravni iz ljubavi? I jesu li, nakon toliko godina, njih dvoje iste osobe kao one iz pisama?

Ovaj bezvremenski kazališni klasik svojom toplinom, uz obilje životnog humora, izmami i poneku suzu kao i sjećanje na velike skrivene ljubavi koje svatko od nas nosi u sebi.

Ulaznice za predstavu mogu se nabaviti na www.hkd-rijeka.hr i na www.mojekarte.hr

Komentari