Kapi protiv zaborava

Nakon izložbi u Berlinu, Frankfurtu i Pragu, fotografkinja Ines Kotarac predstavit će se riječkoj publici u Erste Clubu.

177

Fotografkinja Ines Kotarac rođena je u Bosni i Hercegovini, odrasla je i školovale se u Hrvatskoj, a trenutačno živi u Berlinu. Diplomirala je na zagrebačkom filozofskom fakultetu komparativnu književnost i kroatistiku. Primarni fokus njezinog umjetničkog rada je analogna fotografija, kojom se predstavlja i u Erste Clubu.

Izložba fotografija “Kapi protiv zaborava (ili u potrazi za izgubljenom domovinom)” posvećena je Bosni i Hercegovini, a osim Rijeke, biti će postavljena u desetak gradova, od Berlina do Istanbula.

“Sama izložba bi mogla biti polazišna točka za dijalog o identitetima (nametnutima, odabranima, slučajnima …), tragovima osobne i velike povijesti, sjećanju i zaboravu, (ne)opraštanju … Povijest Berlina i Istanbula obilježili su sukobi, progoni i podjele, ali i pomirenja, rušenja zidova i prihvaćanja. Zemlje bivše Jugoslavije tek su krenule na put prema rasplitanju čvorova u sebi.”

Izložba se u riječkom Erste Clubu (Frana Supila 6) otvara u srijedu 13. svibnja u 20 sati, te će se moći razgledati do 19. svibnja.

Komentari