Kanadski tjedan na Filozofskom fakultetu u Rijeci

33

Odsjek za anglistiku poziva sve zainteresirane da sudjeluju u Kanadskom tjednu. Povodom obljetnice 80. rođendana kanadske spisateljice Margaret Atwood, organizirana su dva događanja:

1. Testimony and the Body: Looking at Atwood’s Works – u Rijeci, ponedjeljak, 18.11. u 16 sati, Filozofski fakultet, Odsjek za anglistiku (9. kat), prostorija 902 – na engleskom jeziku

– Skype predavanje prof. dr. sc. Michelle Gadpaille (Sveučilište u Mariboru) o nagrađivanoj kanadskoj spisateljici Margaret Attwood i njenom stvaralaštvu.

2. When the Artist Is (Omni)Present – 80 years of Margaret Atwood – u Zagrebu, srijeda, 20.11. u 20 sati, Klub Booksa – na hrvatskom jeziku s mogućnosti engleskog
– Povodom globalnog obilježavanja 80. rođendana Margaret Atwood događanjima diljem svijeta, tri sugovornice osvrnut će se na fandomski, akademski i kulturološki pogled na fenomen Margaret Atwood – jedne od najvećih institucija, ali i brendova kanadske kulture. Kao early adopter Twittera, Atwood direktno komunicira sa svojom publikom, osvrće se na vlastite kritike i analize, događanja od javnog značaja te ulazi u javne polemike s kritičarima i čitateljima. Dođite i poslušajte što o odnosu umjetnice, njezina djela i publike u digitalno doba govori primjer sveprisutne Atwood.

Sugovornice:
Mihaela Marija Perković (SFeRa, mediji i izdavaštvo)
Vanja Polić (FFZG, HKAD – Hrvatsko-kanadsko akademsko društvo)
Petra Sapun Kurtin (FFRI, CEACS – Central European Association of Canadian Studies) – moderacija

Razgovor se odvija pod pokroviteljstvom CEACS-a (Srednjeeuropsko društvo za kanadske studije), HKAD-a (Hrvatsko-kanadsko akademsko društvo) te u suradnji s Filozofskim fakultetom u Zagrebu te Filozofskim fakultetom u Rijeci, u sklopu kanadskog tjedna na Odsjeku anglistike FFRi (Canadian Week – marking Margaret Atwood’s 80th birthday).

Komentari