Japanski film stiže u Art-kino

158

Ciklus japanskog filma, od 4. do 8. studenog, donosi četiri igrana filma te šest anime filmova. Ciklus će u srijedu, 4. studenog s početkom u 20 sati otvoriti “Žalostan odmor” jednog od najzanimljivijih novovalaša devedesetih Shinjija Aoyame.

U nastavku ciklusa, na repertoaru će se naći akcijski film “Kamikaze Taxi” Masata Harade te drame “Njezin mlađi brat” Yôjija Yamade i “Priča iz Osake” Juna Ichikawe. Program anime donosi “Planzet”, “Čudovište s Marsa”, “Igra skrivača”, “SOS! Istraživači tokijskog metroa” i “Komaneko: znatiželjna maca”.

Komaneko
Komaneko

“Žalostan odmor” prati ponovni susret majke i sina nakon mnogo godina. Obiteljska drama “Njezin mlađi brat” bavi se temama odgovornosti i oprosta. Dok “Kamikaze taxi” pokreće osveta za stradalom djevojkom. “Priča iz Osake” prati obiteljski život dvoje komičara i njihove kćeri.

Žalostan odmor
Žalostan odmor

“Planzet” nas vodi u 2047. godinu kada izvanzemaljci napadaju Zemlju dok nas “Čudovište s Marsa” seli u 2025. godinu kada je čovječanstvo započelo projekt istraživanja Marsa. “Igra skrivača” donosi naizgled bezazlenu dječju igru i pretvara ju u napetu potragu za nestalom djecom. Vikend donosi “Znanstveni tim Ninja Gatchaman” koji okuplja pet tinejdžera s posebnim sposobnostima koji brane Zemlju od glavnog negativca X-a, “SOS! Istraživači tokijskog metroa” koji nas vodi u potragu za blagom skrivenom u tokijskom podzemlju te “Komaneko: Znatiželjna maca” o mladoj, snalažljivoj i spretnoj mački.

Ulaz je slobodan na program u cijelosti.

Komentari