J.K.Rowling napisala je potpuno novu knjigu, dječju bajku Ickabog!

91

Autoricu J. K. Rowling većina ljudi zna po svojoj poznatoj franšizi knjiga o Harryju Potteru, a ovoga puta napisala je nešto posve novo. Online je objavila bajku ‘Ickabog’.

Iako nije povezan s čarobnjačkim svijetom u kojem živi Harry Potter, roman ‘Ickabog’ 54-godišnje autorice J. K. Rowling nastao je tijekom pisanja jednog od nastavaka te poznate franšize. Književnica je svoju bajku najavila putem društvenih mreža, putem Twittera.

‘Napisala sam većinu prve verzije ‘Ickaboga’ dok sam pisala o Harryju Potteru s namjerom da ga objavim nakon knjige ‘Harry Potter i Darovi smrti’. No, nakon zadnje knjige u seriji o Harryju Potteru htjela sam se malo odmoriti, a to je na kraju potrajalo pet godina’, napisala je J. K. Rowling.

ickabog

Bajku Ickabog autorica je čitala svojoj djeci prije spavanja, pa smatra da je ta priča, na neki način, pripada njima. J. K. Rowling nedavno je odlučila objaviti tu knjigu, i to besplatno! Novac koji će zaraditi od autorskog honorara donirat će u dobrotvorne svrhe vezane uz koronavirus, a knjiga u koricama bit će objavljena u studenome ove godine.

‘Moja djeca koja su sad već tinejdžeri također su bila oduševljena idejom pa sam spustila prašnjavu kutiju za tavana i zadnjih nekoliko tjedana sam provela u izmišljenom svijetu koji nisam mislila da ću ponovo posjetiti. Kako sam se bližila završetku knjige počela sam ponovo svake večeri svojoj obitelji čitati poglavlja. To je bilo jedno od najčudesnijih iskustava mog života jer su prvi čitatelji ‘Ickaboga’ komentirali čega se sjećaju iz djetinjstva te tražili da vratim neke stvari koje sam promijenila’, rekla je J. K. Rowling.

Komentari