Izložbom na riječkim postamentima započinje program SKC za 10!

84
SKC za 10!

Fotografskim presjekom djelovanja desetogodišnje produkcije SKC-a i suradnje s riječkim i studentskim udrugama od danas se na riječkim postamentima slavi studentska umjetnost.

Izložba gostuje na Korzu do 25. listopada, nakon čega seli na Kampus.

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci sveučilišna je platforma za studentsku kulturu i umjetnost koja se održala kao institucijski okvir za studentski angažman u području kulture.

Izložbom 10 godina SKC-a na gradskim postamentima započinje program obilježavanja deset godina Studentskog kulturnog centra Sveučilišta u Rijeci i Galerije SKC.

Razigran fotografski presjek studentskih projekata i suradničkih produkcija potpisuje 11 autorica i autora fotografija iz arhive SKC-a, a izložba donosi i statistički presjek dosadašnjih programa. SKC je u suradnji s udrugama Distune promotion i Filmaktiv organizirao 10 izdanja glazbenog Impulse i filmskog STIFF festivala, Galerija SKC u svom desetogodišnjem djelovanju broji više od 12 000 posjetitelja, 700 izlagačica i izlagača, a putem natječaja podržano je gotovo 300 studentskih projekata.

Autorstvo izložbe potpisuje voditeljica SKC-a, Jana Ažić uz studentski tim – Gea Rajić (dizajnerica), Katarina Kožul, Katarina Erak (Galerija SKC) te Tina Marić i Mara Klanjac (priprema arhive).

Izložba na postamentima najava je posebnog studentskog programa SKC za 10!

Ovaj petak u Galeriji SKC starta program ???????? ???????????????? ???????? ???????? ???????????????????????? kojim okupljamo sve koji su prethodnih deset godina podržali i dali doprinos SKC-u i Galeriji SKC.

Otvorenje posebne obljetničke izložbe u Galeriji SKC održat će se u petak, 20.10. u 19 sati, a u tjednu nakon otvorenja očekuje nas popratni program SKC studentskih projekata, kao i okupljanja (do)sadašnjih voditeljica Galerije SKC i (do)sadašnjih studentica i studenata koji su svojim projektima obogatili SKC.

Detaljniji program prilažemo niže u nastavku.

SKC za 10!

SKC predstavlja: 10 godina SKC-a

 (Program za listopad 2023.)

17.-25.10.2023.

  • Izložba na Korzu: 10 godina SKC-a na riječkim postamentima

Fotografski presjek djelovanja desetogodišnje produkcije SKC-a i suradnje s riječkim udrugama.

 

20.-30.10.2023.

  • „SKC za 10“ galerijski i popratni program povodom 10 godina SKC-a

LOKACIJA: Galerija SKC (Kružna 6) i OKC Palach

 

???????? ???????????????? ???????? ???????? ????????????????????????

 

20.10. PETAK

Otvorenje izložbe SKC za 10! Galerija SKC, 19h. + koncert Palach: Cura i dečko u 22h.

23.10. PONEDJELJAK

Promocija fanzina .drugost – SKC studentski projekt, FFRI studentice kulturologije. Palach, 20h.

24.10. UTORAK

Što je nama naša galerija dala?  – razgovor s (do)sadašnjim voditeljicama i druženje povodom 10 godina rada Galerije SKC. Palach 19h.

25.10. SRIJEDA

SKC za 10 ? – Razgovor s (do)sadašnjim studenti(ca)ma i druženje. Palach 19h.

26.10. ČETVRTAK

Koncert Kateriana – Katarina Jureša, SKC studentski projekt. Palach 21h.

27.10. PETAK

cirKULiranje – buvljak, edukativno kreativna radionica i party, SKC studentski projekt FFRI studentica kulturologije. Palach od 17 do 23h.

28.10. SUBOTA

Koncert naših susjeda: popratni program u organizaciji Udruge RI Rock: IDEM/ Pokle / Kraj programa. Palach od 20h.

30.10. PONEDJELJAK

Premijera studentskih filmova – SKC studentski projekti: Gea Rajić (APURI) Eksperimentalni spotovi i Nina Sorić (FFRI) Toliko puta. Palach, 20h.

Zatvaranje izložbe SKC za 10! Galerija SKC

 

Komentari