Izložba René Magritte

78

 Nedavno otvorenu izložbu jednog od najvećih i najpopularnijih umjetnika 20. stoljeća, Renéa Magritta možete pogledati u bečkoj Albertini sve do kraja veljače iduće godine. Izbor od preko 150 njegovih djela prikupljeno je iz cijeloga svijeta na jednom mjestu i pokrivaju sve kreativne faze ovog iznimnog umjetnika. Ova je izložba presjek jedne velike karijere.
Radovi su prikupljeni u suradnji s muzejom Tate iz Liverpoola te pokriva i one manje poznate dijelove života i umjetničkog rada. Izložba se fokusira na Magrittovu upotrebu uzoraka i objekata u ponavljanju, na predmet koji se istovremeno prikriva i otkriva, na vizualni prekid i eroticizam njegova opusa.

Želi se pronaći i veza između najvažnijih djela i onih ranijih komercijalnih. Proučavaju se sličnosti i razlike između najpoznatijih slika te njegovog rada u marketinškoj industriji te vezi s popularnom kulturom. Crteži, kolaži, rijetko prikazivane fotografije i filmovi također će biti izloženi u ovoj bečkoj ljepotici stoga svakako preporučamo da se uputite u Albertinu i usput prošetate prekrasnom austrijskom metropolom koja je nesumnjivo najljepša baš u ovo zimsko doba.

Komentari