Izložba ovog petka: “All my friends are phones and tablets”

Radovi promatraju sadašnjost u kontekstu digitalne prisutnosti i fizičke dezorijenitiranosti, a proizlaze iz našeg odnosa prema digitalnom svijetu

7
projekcije video radova + razgovor
𝐩𝐞𝐭𝐚𝐤, 𝟏𝟐. 𝟐. 𝟐𝟎𝟐𝟏., 𝐮 𝟏𝟖 𝐬𝐚𝐭𝐢
Gdje? Filodrammatica, velika dvorana (Korzo 28/1, Rijeka)
“U društvu telefona i tableta” je program nastao u suradnji s galerijom 𝟏𝟔𝟒𝟔 (Den Haag, Nizozemska) koji donosi video radove španjolske umjetnice 𝐂𝐚𝐫𝐦𝐞𝐧 𝐑𝐨𝐜𝐞 𝐈𝐠𝐮𝐚𝐥 i slovačkog umjetnika 𝐀𝐝𝐚𝐦𝐚 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐤𝐚.
Radovi promatraju sadašnjost u kontekstu digitalne prisutnosti i fizičke dezorijenitiranosti, a proizlaze iz našeg odnosa prema digitalnom svijetu i samoreprezentaciji unutar njega, osvrćući se na tehnologiju, usamljenost i virtualnost.
Dva video rada diplomanata s Haške akademije pratit će razgovor sa umjetnicom 𝐍𝐚𝐝𝐢𝐣𝐨𝐦 𝐌𝐮𝐬𝐭𝐚𝐩𝐢𝐜́, čiji rad često istražuje višedimenzionalne odnose prostora i njegove reprezentacije, a pristup bazira na audio-vizualnom dokumentarizmu.
𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦 𝐜́𝐞 𝐬𝐞 𝐨𝐝𝐫𝐳̌𝐚𝐭𝐢 𝐮 𝐯𝐞𝐥𝐢𝐤𝐨𝐣 𝐝𝐯𝐨𝐫𝐚𝐧𝐢 𝐅𝐢𝐥𝐨𝐝𝐫𝐚𝐦𝐦𝐚𝐭𝐢𝐜𝐞 (𝐊𝐨𝐫𝐳𝐨 𝟐𝟖/𝟏, 𝐑𝐢𝐣𝐞𝐤𝐚) 𝐮 𝐩𝐞𝐭𝐚𝐤, 𝟏𝟐. 𝐯𝐞𝐥𝐣𝐚𝐜̌𝐞, 𝐬 𝐩𝐨𝐜̌𝐞𝐭𝐤𝐨𝐦 𝐮 𝟏𝟖 𝐬𝐚𝐭𝐢.
U skladu s preporučenim mjerama za sprječavanje zaraze koronavirusom, 𝐛𝐫𝐨𝐣 𝐩𝐨𝐬𝐣𝐞𝐭𝐢𝐭𝐞𝐥𝐣𝐚 𝐣𝐞 𝐨𝐠𝐫𝐚𝐧𝐢𝐜̌𝐞𝐧. Također, posjetitelji su pozvani da na ulazu dezinficiraju ruke, održavaju odgovarajuću međusobnu udaljenost i obavezno nose zaštitnu masku za lice.
𝐍𝐨𝐯𝐞𝐥 (𝑅𝑜𝑚𝑎𝑛, 20 min) Carmen Roce Igual je instrospektivno putovanje i dramatično promišljanje o vanjskim i unutarnjim maskama koje odabiremo odijenuti u karanteni, popraćeno telefonima i tabletima. Likovi propituju vlastitu sliku o sebi na glas dok razgovaraju, pritom čak i tračajući sa selfijima i intimnim objektima.
𝐒𝐢𝐥𝐢𝐜𝐨𝐧 𝐒𝐢𝐠𝐡𝐭𝐬 (𝑆𝑖𝑙𝑖𝑐𝑖𝑗𝑠𝑘𝑖 𝑝𝑟𝑖𝑧𝑜𝑟𝑖, 8 min) Adama Centka nude šetnju kroz digitalne i prirodne krajolike dok nastoje interpretirati kako se oni međusobno isprepliću. Krhka ovisnost izlazi na vidjelo, prikazujući kako digitalni prostori ne mogu opstati bez prirodnih resursa.
𝟏𝟔𝟒𝟔 je umjetnički prostor u Hagu (Nizozemska), koji eksperimentalnim i internacionalnim programom nastoji pridonijeti razumijevanju sve složenijeg društva, izazivajući postojeće sustave i tradicionalne perspektive. Izložbeni program 1646 okuplja inovativne umjetničke prakse, pozivajući lokalne i internacionalne umjetnike na izvedbu novog rada. Stavljajući u fokus samostalne projekte, 1646 dubinski preispituje umjetnički rad putem javnog programa: izložbi, razgovora, događaja, publikacija, podcasta i rezidencijalnih boravaka. 1646 je neprofitna zaklada posvećena omogućavanju prostora i osiguravanju sredstava za napredak umjetničkog stvaralaštva.

Komentari