Izložba “Nova epizoda” Saše Jantoleka donosi nešto novo, no i dalje u istom njegovom stilu

11

U svojem ateljeju u Kastvu, na adresi Istarske vile 2, riječki umjetnik Saša Jantolek izložit će svoje nove radove u izložbi pod nazivom Nova epizoda. Izložba se održava u subotu, 4. svibnja  u 18 sati.

U izložbi se mogu vidjeti radovi Saše Jantoleka koje je napravio u proteklih godinu dana. Njegova su djela spoj stripa, crteža, instalacija, objekata i lutaka. U radovima se spaja slikarstvo i kiparstvo te je čest sadržajni kontrast: radovi su istodobno duhoviti, poetski i groteskni. Na razini izraza također se vidi kontrast u igri svjetlog i tamnog, toplog i hladnog.

˝Skrivanja˝olovka, akril, akvarel na medijapanu 40 x 40 cm2015.

Objavljuje Anamarija KučanSrijeda, 2. prosinca 2015.

 

Radovi prikazuju svakodnevne životne epizode, kako bizarne tako i emotivne. Njegovi likovi su veseli i nespretni, smiju se i svađaju tako da radove na neki način karakterizira infantilnost. Neke od njegovih dosadašnjih izložba su Priča o grmljavini, Izvještaj o poslovanju za određeni period, Ilustracije, Instalacije, Džekijeve priče  i mnoge druge. Dobitnik je brojnih nagrada na slikarskim i likovnim natječajima.

„Tijekom rada mi dolaze neke nove ideje, dolazi do novog izričaja. Ovom izložbom napravio sam nešto novo, no u mom stilu, stoga je i dalje isto. Primijenio sam neke nove sitnice, na temelju kojih dolazi do novih izložbi i radova. Najviše zanimljivo što se može pogledati na izložbi je ta novost.“ – rekao je umjetnik i pozvao sve zainteresirane da posjete njegov atelje u Kastvu i pogledaju novine u njegovom radu.

Objavljuje Saša JantolekUtorak, 22. siječnja 2019.

 

Komentari