Izložba ”Moji trenuci” Aleksandra Tomulića – nagrađivani fotograf predstavlja Riječanima ”one prave trenutke”

44

Izložba fotografija “Moji trenuci”, autora Aleksandra Tomulića,  održava se u terminu od 19. prosinca 2019. do 10. siječnja 2020. u Galeriji Fotokluba Color, u centru Rijeke (Titov trg 6/II).

Otvorenje je u četvrtak, 19. prosinca, u u 19 sati.

Izložba je prodajnog karaktera, a formati fotografija su 30×45 cm i 30×40 cm, uokvireni u okvire 45×60 cm.

Aleksandar Tomulić dobitnik je Godišnje nagrade Grada Rijeke za izvanredne rezultate i izuzetan doprinos promociji riječke fotografije u svijetu.

 “Moji trenuci” sadrže 36 uglavnom recentnih radova ulične tematike, od kojih su neki višestruko nagrađivani u svijetu.

Ima tu kadrova iz raznih gradova, od Valencije, Milana, Londona, Praga, Krfa, Venecije, Palerma, Trsta, Padove, Brescie, Ljubljane, Skopja, Zagreba do Rijeke… Snimljene su iz različitih perspekiva i pogleda, no kod svih fotografija ulovljen je onaj pravi, odlučujući trenutak koji svakom kadru daje dimenziju više. – otkrio nam je autor.

Tomulić općenito preferira uličnu fotografiju, kao i karnevalske te primorske motive.

Izložene su fotografije naizgled jednostavne, no iz svake se može iščitati neki dublji smisao i promišljanje autora, a ponekad se već iz naslova, koji je bitan dio svake fotografije, može uhvatiti nota ironije ili humora.

Kreativni postupak, kojim unutarnji poriv za stvaranjem fotografija možemo pretočiti u u pažnje vrijedne fotografije, ostao je isti unatoč napretku tehnologije te zahtijeva godine učenja, promišljanja i fotografiranja.

Takvim pristupom vodi se i Aleksandar Tomulić, snažna fotografska osobnost i strastveni lovac pravog trenutka, inače rođen u Rijeci, a očaran fotografijom od djetinjstva.

Od 2009. godine je član FIAP-a (Fédération Internationale de l’Art Photographique). Izlagao je na 14 samostalnih izložbi te preko 460 skupnih i dobitnik je preko 260 nagrada i priznanja.

Fotografije su mu objavljivane u knjigama, na naslovnicama knjiga i kataloga te u fotografskim časopisima i kalendarima, a od četvrtka Riječani mogu i iz prve ruke uživati u njima.

Komentari