Izložba kamelija svečano je otvorena u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, uz najljepše primjerke simbola grada

255
izložba kamelija opatija
Foto: Grad Opatija
Izložba kamelija svečano je otvorena u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, uz najljepše primjerke tog cvjetnog simbola grada, grmove kamelija, izložbu fotografija i izložbu likovnih radova učenika opatijske osnovne škole, Dječjeg vrtića Opatija, Grupe likovnih umjetnika Matulji i Zajednice Talijana te prodaju suvenira i slastica na temu kamelija. Ova je izložba dio 15. festivala kamelija kojim članovi Udruge ljubitelja kamelija ove godine obilježavaju 15 godina osnivanja i 5 godina članstva u ICS – International Camellia Society – Međunarodnoj udruzi ljubitelja kamelija, a koji se održava od 27. ožujka do 2. travnja.
izložba kamelija opatija
Dobrodošlicu posjetiteljima zaželjela je predsjednica Udruge ljubitelja kamelija Mira Shalabi koja je uručila zahvalnicu idejnom začetniku i osnivaču Udruge ljubitelja kamelija Janu Berndu Urbanu, a izložbu je službeno otvorio gradonačelnik Fernando Kirigin, uz riječi pohvale organizatorima i zahvale svim članovima udruge. Gradonačelnik je istaknuo kako mu je želja da svaki mjesec u Opatiji bude u znaku neke prepoznatljive manifestacije ili simbola Opatije, a travanj je posvećen cvijeću te će se nakon Festivala kamelija održati i Floral Week te Đardin.
izložba kamelija opatija
U prigodnom programu koji je vodio Dražen Turina Šajeta nastupili su Mješoviti pjevački zbor „Štorija“ iz Rukavca i sopranistica Maria Baldini uz pratnju na glasoviru, a Erik Stanković Tresoglavić iz opatijske osnovne škole recitirao je pjesmu o Opatiji. Posjetitelji su mogli vidjeti i zanimljive kostime sudionika projekta Belle Époque koji su oživjeli povijest i daleki istok.
izložba kamelija opatija
Izložba kamelija je otvorena do 2. travnja, a svečano zatvaranje uz proglašenje pobjednika održat će se u UP Šporer u nedjelju u 18 sati.
izložba kamelija opatija izložba kamelija opatija izložba kamelija opatija izložba kamelija opatija izložba kamelija opatija izložba kamelija opatija izložba kamelija opatija izložba kamelija opatija izložba kamelija opatija izložba kamelija opatija izložba kamelija opatija izložba kamelija opatija

Komentari