Izložba ‘Darko Glavan – na svojoj strani’

94

Vrijeme: 1.7.2011. – 17.7.2011.20,00
Mjesto: Rijeka; Galerija Kortil, Strossmayerova 1

U riječkoj Galeriji Kortil, u petak, 1. srpnja s početkom u 20 sati, otvara se multimedijska izložba ‘Darko Glavan – na svojoj strani / četiri desetljeća dokidanja granica između elitne i pop kulture’. Izložba je otvorena do 17. srpnja.

Ovom izložbom o glazbi i likovnosti prijatelji se sjećaju Darka Glavana čiji impozantan opus u području pop kulture, rock glazbe, stripa i likovne umjetnosti zaslužuje svaku pozornost.

Nakon izložbe u galeriji ULUPUH-a u Zagrebu (2010.) realizirane na inicijativu povjesničara umjetnosti Frana Dulibića uz brojne suradnike , a posebno designere: Sanje Bachrach – Krištofić i Maria Krištofića, proširenom izložbom u Galeriji Kortil u Rijeci obilježava se profesionalno prisustvo i angažman u radu sa brojnim riječkim autorima i institucijama.

Istovremeno, izložbu je posvećena i njegovim suvremenicima (suradnicima, poznanicima, poštovateljima) ali i mlađim generacijama koje se na ovaj način mogu upoznati sa Darkom Glavanom – riječkim učenikom, sušačkim gimnazijalcem, zagrebačkim diplomantom filozofskog fakulteta (povijest umjetnosti i komparativna književnost) i njegovim cjelokupnim doprinosom riječkoj i hrvatskoj kulturi.
(M.K., 29.06.2011)

Diana B.

Komentari