Intrigantna plesna predstava – “Body Shots” u HKD-u 24.11.

22

Hrvatski kulturni dom na Sušaku u Rijeku dovodi još jednu intrigantnu plesnu predstavu – 24. studenog u 20 sati na rasporedu je predstava Body Shots koja predstavlja pet vrsnih plesača. Predstava je nastala kao suradnja CocoonDancea sa Zagrebačkim plesnim centrom i Staatstheater Darmstadtom, a u okviru Fonds Doppelpass by Kulturstiftung des Bundes.

Oni izvlače tepih ispod naših nogu, uzrokuju nelagodu, otuđenost, čak i gađenje. Antropomorfna bića, artefakti, hermafroditska stvorenja bez duše i ljudski organizam i stroj – intiman i human, a istovremeno i mrtvi predmet koji se čini radikalno čudnim.

Nasuprot njoj, naše se vlastito tijelo odjednom čini nama jednako tuđim i iskonstruiranim. Body Shots istražuju usku granicu percepcije između ovih umjetnih bića i nas i dizajnira gotovo ljudsko zamjensko tijelo: anonimno, bez roda, etničkih i društvenih normi i stereotipa koje u najboljem slučaju postaje empatično tijelo za gledatelje koji pozivaju da na njih projicirajte svoje strahove, želje i osjećaje.

Ono što ostaje je vizija ljudskog postojanja i pitanje što je zapravo ljudsko biće. S Body Shotsom, CocoonDance nastavlja seriju dekonstrukcijskih tijela poput VIS MOTRIXa i potrage za još uvijek ne-promišljenim i post-ljudskim tijelom.

Ulaznice po cijeni od 50 kn moguće je kupiti preko sustava mojekarte.hr, u Dallas Music Shopu, Foto Reviji i New Soundu (Matulji) te sat vremena prije predstave na blagajni HKD-a.

Autori i izvođači su Fa-Hsuan Chen, Martina De Dominicis, Alvaro Esteban, Eleonora Vrdoljak i Marin Lemic. Za koreografiju je zaslužna Rafaële Giovanola, dok je kompozitor Jörg Ritzenhoff. Petra Dančević zaslužna je za scenu i kostime, dok je Marino Frankola zaslužan za dizajn svjetla. Video i fotografije radio je Neven Petrović. Dramaturg je Rainald Endrass, a za produkciju su zaslužni Daniela Ebert i Lena Peters. Mechtild Tellmann zaslužna je za menadžment i turneju.

Komentari