Intimne maramice, gratis! – skupna izložba povodom Dana žena u Galeriji SKC

182
intimne maramice gratis

Djelići intimnosti umjetnica pruženi su vam na konzumiranje i to gratis. Različitim individualnim pristupima i radovima, osobno se javno dijeli publici. Provirite stoga u raznovrsnost razmišljanja i propitivanja patrijarhalne pozicije definiranja koncepta ženskosti i uvidjet ćete različita umjetnička suprotstavljanja tom iskrivljenom patrijarhalnom pogledu. Uvidjet ćete i kroz što naše odabrane umjetnice prolaze na putu otkrivanja vlastitog identiteta i s kojim se sve konfliktima bore.

Uz tematski fokus na društvenu misinterpretaciju ženskosti, izložbom povodom Međunarodnog dana žena predstavljamo vam umjetničko propitivanje autoriteta koji i dalje kreiraju i u javnom prostoru nameću retradicionalizaciju ženske ideologije.
Nudimo vam bijes generiran stvaralaštvom koji vas može dodatno potaknuti na vlastito izražavanje. Jer, kao sredstvo borbe, umjesto bijesa, odabrani radovi pokazuju snagu mekoće, koju za razliku od maramica, nije toliko lako raskinuti.

Izložba okuplja 12 umjetnica i jednog umjetnika iz cijele Hrvatske: Ivori Sošić, Aneli Sošić, Tonka Špoljar, Korina Hunjak, Valentina Vukmanić, Tanja Blašković, Lucija Brkić, Jelena Kovačev, Nika Zubović, Jessica Gobert, Ivana Babić, Ivona Grgas-Roknić i Marko Drmać. Predstavljaju se sa slikarskim, crtačkim, fotografskim, kiparskim, tekstilnim i video radovima.

Otvorenje će se održati 8.3.2024. u Galeriji SKC, nakon Noćnog marša s planiranim početkom u 19h.
Izložba ostaje otvorena do 16.3.2024.

Komentari