Igor Rukavina u Galeriji O.K.: „I.R.A. & R.M.A. IN RI 2024”.

288
Igor Rukavina

U utorak, 23. siječnja s početkom u 19 sati, u Galeriji O.K. Igor Rukavina otvara samostalnu izložbu „I.R.A. & R.M.A. IN RI 2024”.

Kako u tekstu navodi Branko Cerovac, povjesničar umjetnosti i kustos, „Par trans-pandemijskih/trans-artističkih zgoda i događaja u riječkom „Art–kvartu“, u užem i širem smislu „art scene“, „situacije“, u kratkom ali burnom razdoblju 2020. – 2022., podstaklo nas je da nakon tolikih godina, desetljeća, izvučemo iz Rukavininog šapjanskog podruma (skladišta slikarskih i ne-slikarskih starina i dokumentacije, arhiva iz „Quorum“-epohe!) odnosno „iz rukava“ Vremena relativno reprezentativan uzorak Slikarevih eminentno slikarskih ostvaraja nastalih mahom na prijelazu iz kasnih 80.-ih u rane i „središnje“ 90.-te, sve do „IN“ (Ex-„Zora“) faze (1997.) – koja je bila od inicijalnog značaja za novostasalu „emerging“ generaciju suvremenih riječkih slikara (i grafičara).”

Cerovac nastavlja: „Art scenu i svjetske trendove razvijene i utjecajne ’80-ih, mladi I.R. je spojio vlastito shvaćanje enterijera i eksterijera (diskoteke, kafići, klubovi, vile s bazenima, krajolici, naselja, hortikultura itd.) s užitkom u slikanju; – i figuracijsko – ekspresionističkom i apstraktno ekspresionističkom, s Op-Art, Pop – Art, Graffiti, Street Art poetikom, metodologijom, praksama.”

Igor Rukavina / 1963. / Diplomirao na FAGG u Ljubljani 1986. Igor je arhitekt, slikar i dizajner. Izlagao je na više skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu. Samostalno je izlagao u Zagrebu, Trstu, Rijeci,Veneciji, Milanu, Udinama, Opatiji, Postojni, Cividale del Friuli, Heiligenhafen itd. Dobitnik je više međunarodnih nagrada za slikarstvo.
Igor Rukavina je začetnik riječke clubbing scene /QUORUM COLORS/

Komentari