I u ovom tjednu nove zanimljive aktivnosti u dječjem kutku Food truck festivala

32

U sklopu Food Truck Festivala na Trsatu, svakodnevno se održavaju aktivnosti u Kids corneru, dječjem kutku u kojemu se tijekom prvog tjedna festivala okupilo najviše djece predškolskog uzrasta. Organizator Kids cornera je Foliot – Centar za djecu i mlade Matulji koji stvara kreativce, umjetnike i jezičare od 2006. godine i obuhvaća široki dijapazon djelovanja kako za djecu, tako i za odrasle. Na prvom tjednu festivala udruga Foliot je organizirala brojne kreativne radionice poput izrade sladoleda na štapiću, papirnatih hobotnica i riba, zanimljivih lepeza, kao i radionicu pripreme zdravog doručka i joge za djecu.

All-focus

Također, u dječjem se kutku crtalo, oslikavalo i ukrašavalo. I u ovom tjednu djecu očekuje pregršt zanimljivih aktivnosti. S obzirom da je danas Svjetski dan glazbe, na kreativnoj će se radionici s početkom u 17 sati izrađivati kartonski glazbeni instrumenti. Od utorka, 22. lipnja, do petka, 25. lipnja u suradnji s dječjim vrtićem “Sušak” organizirano je interaktivno predstavljanje dječjih radova poput makete Trsatske gradine i plakata o najvažnijim kulturnim i funkcionalnim građevinama na Trsatu- “Homo na Trsat”. Predstavit će i svoje dvije slikovnice “Šetnja Trsatom” i “Trsatska gradina”, koje su sami napisali i ilustrirali.

All-focus

Ove dvije edukativne slikovnice daju prikaz najvažnijih građevina i spomenika kulture koji se nalaze na tom dijelu grada, viđenih dječjim okom, kao i opis nastanka Gradine, u vrijeme kada nije bilo potpore građevinske tehnologije. Sve se aktivnosti u dječjem kutku odvijaju od ponedjeljka do nedjelje od 17 do 20 sati, a trajat će sve dok traje i festival, do 11. srpnja. Iz Foliota poručuju kako djecu očekuje još mnoštvo zanimljivih radionica koje pripremaju sami, ali i u suradnji s riječkim kreativcima. Vjeruju da će svako dijete pronaći ponešto za sebe.

Komentari