Humanitarna izložba u Galeriji SKC

11

Ususret Danu žena u Galeriji SKC se od 25. veljače do 1. ožujka održava humanitarna izložba radova nastalih tijekom kampanje Bitna.si. Sedmodnevna kampanja održana je u studenom 2020. godine povodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja prema ženama. Inicijativu su podržale mnogobrojne umjetnice i udruge koje su kroz različite umjetničke forme progovorile o sveprisutnom nasilju prema ženama i o načinima borbe protiv istog.

Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci tom je prilikom pozvao mlade umjetnice na kreiranje umjetničkih impulsa otpora nasilju prema ženama. Tako su nastali radovi i slike potaknute objavljenim pričama žena koje su doživjele nasilje u javnom prostoru. Izlaganjem prikupljenih umjetničkih impulsa otpora poručuju da su im ljudska prava važna te progovaraju o neprihvatljivosti svih oblika nasilja.

Nastali radovi progovaraju o pričama žena koje se često zanemaruju i problematiziraju odnos društva prema ovoj temi. Autorice radova su mlade umjetnice i studentice Akademije primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci: Laura Šipoš, Tanja Blašković, Doris La Mazza, Kaja Resman i Petra Štajdohar. Prikupljene donacije za njihove radove, namijenjene su udruzi SOS Rijeka – centar za nenasilje i ljudska prava.

 Otvorenje izložbe će se održati u četvrtak, 25.2.2021. u 18h u dobro nam znanoj Galeriji SKC (OKC Palach, Kružna 8, Rijeka).

Tijekom humanitarne izložbe u Galeriji SKC prikupljat će se donacije za Centar za nenasilje i ljudska prava (SOS Rijeka) koji pruža pomoć žrtvama svih oblika nasilja.

 

Komentari