Homesick Festival i u Hrvatskoj: umjesto odlaska u kazalište ansambl dolazi u vaš dom

32
prozračan stan

Za one koji su izbjegavali kazališne predstave jer nisu imali volje otpremiti se u kazalište, sada više nemaju izgovor za ne pogledati predstavu. Projekt pod nazivom Homesick Festival dovodi glumce u vaš dom gdje ansambl izvodi po dvije predstave.

Autor projekta je Michikazu Matsune, koji je davno napustio Japan i preselio u Beč, a svoju čežnju za domom 2017. godine pretočio je u zanimljiv projekt. Predstave tematiziraju djetinjstvo, svakodnevni život, želje i snove.

Ansambl Homesick Festivala po rezervaciji će doći u 15 zagrebačkih stanova, a troškovi se sastoje od donacija u iznosu po vlastitom izboru.

Uz Michikazua Matsunea u Festivalu sudjeluju i domaći izvođači: Bruno Isaković, izvođač i koreograf, Vedrana Klepica,  dramaturginja i kazališna redateljica i Nina Kurtela, plesna i vizualna umjetnica.

Michikazu Matsune prethodno je provodio dva projekta u suradnji s lokalnim umjetnicima, najprije 2017. godine u Beču, a početkom ove godine u Düsseldorfu. Zagreb je dio trećeg izdanja Homesick Festivala.

Komentari