Gradsko kazalište lutaka Rijeka ponovo se vraća s programom u prvotnoj verziji – uživo

11

„Gradsko kazalište lutaka Rijeka je ponovno otvoreno i s velikim nestrpljenjem i uzbuđenjem čekamo prvu publiku koja nam je silno nedostajala“, poručila je ravnateljica Gradskog kazališta lutaka Rijeka Magdalena Lupi Alvir i najavila povratnički program riječkih lutkara „U lutkarsko s prozora“ te izvedbe predstave „Četiri godišnja doba“.

Predstava interaktivnog oblika pripovijedanja „Čarobna svirala“ koja u svojoj suštini ima pokret, održat će se na otvorenom poštujući sve propisane epidemiološke mjere, a može se pratiti izdaleka s prozora. Predstavu izvode Almira Štifanić i Alex Đaković. Lokacije i termini na kojima će se održati predstava su:

  • Ulica Drage Gervaisa – kod marketa Brodokomerc – srijeda, 20. svibnja u 18 sati
  • Parking kod kafića Alibi na Krnjevu – četvrtak, 21. svibnja u 18 sati
  • Korzo ispred Grada Rijekesubota, 23. svibnja u 11 sati

Prva predstava povratničkog repertoara je „Četiri godišnja doba“ autorice Pike Vončine i redateljice Irene Rajh u izvedbi Damira Orlića. Ova predstava održat će se u Gradskom kazalištu lutaka Rijeka 22. svibnja, 23. svibnja, 28. svibnja i 29. svibnja u 18 sati. Gledalište je prilagođeno novim epidemiološkim mjerama i uvjetima rada, a dostupno je 40-ak mjesta što je trećina kapaciteta dvorane. Blokovi sjedećih mjesta sastoje se od dvije, tri ili četiri stolice, pa iz Gradskog kazališta lutaka napominju da ovisno o broju članova obitelji, odnosno grupe koja zajedno dolazi na taj način rezervira, odnosno kupuje svoje ulaznice. Preporuka je da se ulaznice kupuju online pa se tako na portalu Mojekarte.hr mogu kupiti ulaznice za predstavu „Četiri godišnja doba“, ali i ostale koje će biti na repertoaru u narednim mjesecima. Naravno, ulaznice će se i dalje moći kupiti na blagajni Gradskog kazališta lutaka Rijeka (Blaža Polića 3) s tim da se rezervacije vrše na mail blagajna.gklri@gmail.com, a moraju se kupiti najkasnije 30 minuta prije početka održavanja programa. Blagajna će biti otvorena na dan izvedbe predstave od 16:30 do 18 sati.

U lipnju posjetitelje očekuje premijera predstave „Sretna kućica“ autorica Ivane Đula i Milice Sinkauz u režiji Morane Dolenc prema slikovnici Karmen Delač Petković i Dijane Arbanas napisanoj prema istinitoj priči iz 1936. godine. Predstava je dio programa EPK Rijeka 2020. Ovom premijerom započet će i obilježavanje 60. rođendana Gradskog kazališta lutaka Rijeka.

Komentari